27. november Point Udall og Shoy's Beach
Vejrudsigten er ikke for god. Overskyet og regnbyger med blæst, så der er nok lidt bølger i dag. Vi bestemmer os alligevel for at tage til stranden. De lokales strand ligger helt ude ved den østlige ende af øen. Man parkerer oppe ved vejen og går ned. Det viser sig at det er gennem et græsklædt område der går stejlt nedad og Lisbeth har kun sandaler på og nu begynder det at regne.
Jes får lige rettet på kalechen, for det regner ind. Vi bestemmer os for at vente til en anden dag. Nu ved vi hvor de lokales yndlingsstrand er, hvor der er rigtig gode snorklemuligheder.
I stedet kører vi ud til det østligste punkt på øen (der samtidig er det østligste punkt i USA). Fantastisk udsigt og så er vi på vej hjem igen. Vi ser også det store radioteleskop, som er et ud af 10 der i USA kortlægger stjernehimlen. Det er vildt stort. Det ser lidt lille ud på billedet, men sådan er det tit med bjerge og landskaber. Det er svært at gengive størrelsesforhold.
Frokost på The Blue Waterh Terrace. Mens vi venter på maden kan vi nyde udsigten over havet og ud over Buck Island. Det var her vi var ude at snorkle med båden.
Vi hygger os med at se gederne lege i indhegningen nedenfor restauranten. Det er forøvrigt den restaurant med de meget store potioner. Lisbeth kan slet ikke spise det hele, så der er laks, jordbær, gedetrøffelost, frisk spinat og ristede cashewnødder til aftensmaden. Det er så dejligt herovre. Er der mad tilbage på tallerknen spørger tjeneren "Shall we box it" og så siger man "yes please" - og så får man resterne med hjem i en boks. Ude i delikatessen køber vi nogle kiks og en tomat. Så har vi aftensmad, sammen med lidt andet i køleskabet. Her på hotellet er der et køkken med køleskab, microovn og kaffemaskine plus en masse tomme skabe. Her er intet ud over to glas og to kopper. Godt vi selv har paptallerkner, knive, gafler plastbokse, plastposer, karklude og viskestykke med.
Efter frokost tager vi til den anden strand vi blev anbefalet - det er Shoy's Beach. Den ligger ved Buccaneer Hotel. Igen et fif fra en lokal: Man skal køre ind ved golfklubben og sige til damen i det lille bomhus, at man skal til stranden. Så bliver man lukket ind og kan køre lige ned til en P-plads tæt på stranden. Damen skal have vores navne - det er nok for at sikre sig at man er ude igen inden solnedgang, hvor stranden lukker.
Vi stiller bilen. Ved starten af stien ser vi på et skilt at denne strand er et af de steder her på øen, hvor havskildpadderne komme ind for at lægge deres æg. Det er godt nok spændende at være her hvor skildpadden bruger 1 dag på at grave et hul til sine ca 140 æg, hvorpå den svømmer ud i havet igen. To måneder senere kravler alle de små skildpadder ud i havet. De ved selv hvilken vej de skal. Fascinerende. Ingen mor til at vise hvad de skal. Det er indprogrammeret.
For at komme ned til stranden skal vi igennem et kort stykke "urskov" og så er vi ude på en lille strand.
På stranden er der nogle flotte koraller. Igen er der en Brain-koral. Den ligner aftegninger i en overskåret menneske-hjerne. Man må under ingen omstændigheder tage koraller med sig hjem. De nedbrydes og bliver til det sand, som strandene er lavet af. Man må heller ikke tage skaller og andet med. Tomme sneglehuse bruger eremitskrebsen som hus. De skifter hus efterhånden som de vokser fra de gamle. Blæksprutterne bruger tomme Konkylieskaller til skjul.
Der er slogans alle steder: Leave Paradise in its place. Lad Paradiset være eller tag Paradiset med hjem men kun som minder. Nu vi snakker koraller. Koralrevene er meget sårbare overfor syreregn og slid af mennesker, så man må ikke gå på korallerne.
Jes er ude for at snorkle lidt, men kommer hurtigt ind. Der er lidt bølger og pga blæsten er vandet totalt uklart. Vi snakker med en lokal, der fortæller, at for bare to dage siden så han skildpadder lige her. Øv at vejret er lidt gråt, blæsende og regnfuldt i dag. Men på den anden side sætter det jo det hele lidt i relief. Dels at vi har været yderst heldige med vejret og at der selvfølgelig også er andet vejr end 30 grader og fuld sol her. Blæsten har vi ikke mærket. Det kan ellers godt blæse meget. I august til november er her hurricane-season. De har altså lige overstået sæsonen for orkaner men har stadig lidt blæst som kommer fra nord og kaldes Christmaswind - julevinden.
Hører fra DK at I også har haft et værre blæsevejr.
Aftensmad på værelset.
|