Afslapning og solnedgangsmiddag
på stranden
25. oktober

Formiddagen går med afslapning på terrassen og i haven ved poolen.

 

  

Ved frokosttid går vi ud i byen for at finde en lille restaurant. Undervejs beundrer vi de mange fine offergaver, der oftest er placeret på fortovet (så man skal se sig godt for - så man ikke træder på dem).

 

De kan dog også være placeret et væld af andre steder - f.eks. i de små templer eller på hovedet af en af de mange skulpturer, der findes overalt (se det højre billede nedenfor).

  

Til frokost får vi indonesisk Nasi Goreng. Kylling med ris, der er kogt og derefter stegt med en masse grøntsager.

Klokken 17 bliver vi hentet af en taxa - vi har bestilt bord på en restaurant, hvor vi skal sidde på stranden og spise, mens vi nyder solnedgangen. Der er ca. ½ times køretur derned. Der ligger en hel række restauranter derude - og det er lidt afsides, så alle restaturanterne betaler for transport af gæsterne frem og tilbage.

På vejen derud får vi et grundigt indblik i balinesisk trafikkultur. Der er MEGET tæt trafik, og ikke mindst de mange motorcykler/scootere kører som om de er usårlige - krydser ind og ud mellem bilerne uden øjensynlig at se sig det mindste for. Ikke nok med det - ofte er der både 2 voksne og 1 eller 2 børn ombord - eller der er et helt ekstremt læs af varer eller andre ting. Billederne er ikke så gode - de er taget ud af vinduet af bilen i fuld fart - men vi synes de skal med alligevel.

  

Vel ankommet til restaturanten bliver vi udstyret med en blomst i håret og bænket med en fantastisk udsigt ud over havet.

   

Der er flere restauranter langs med stranden og nede ved vandet står en mand og rister majskolber, som folk spiser mens de venter på solnedgangen.

  

Vi bestiller en menu med grillet fisk, rejer, muslinger og en hummer - det ser lækkert ud, og det smager ikke mindre lækkert. Til dessert er der lidt frisk frugt.