Ladybug Release-party
14. april

Vi skal have købt ind, men har ikke lyst til maden i de små lidt snuskede forretninger, så vi går på nettet for at finde den nærmeste "Whole Foods". Det er et kvarters gang herfra, så vi begiver os på vej.
Som sædvanlig er det som at høre englene synge, når vi træder ind i forretningen. Liflige dufte, friske råvarer og et udvalg, der er helt vildt. Vi køber jordbær, kirsebær, nybagt grovbrød, skinke og salat-grøntsager til vores madpakke. Grøntafdelingen er så overvældende, at vi har lyst til at købe mere. Her er friske bregneskud, kaktusblade og buttersquash men vi må styre os. Det må vi prøve senere. Vi skal jo også bære det hjem.

Vi ankommer til hotellet med lange arme (vand til et par dages forbrug er som bekendt noget tungt) og skynder os at smøre madpakker - så ud af døren igen. For nu skal vi til Ladybug Releaseparty. På dansk: slip alle Mariehønsene-løs-fest.

Udover at hotellet er godt, ligger det også dejlig tæt på den nærmeste undergrundsstation. Herfra kan vi tage den blå linie lige op til 103. gade, som ligger meget tæt på haven.
Planen bliver dog ændret en smule, for der er sporarbejde i weekenden. Nordgående tog stopper ikke mellem 59. gade og 125. gade - så vi må tage med til 125. gade og så tage et sydgående tog tilbage til 103. gade.

På vejen sydpå beslutter vi imidlertid at stå af ved 110. gade - det er lige ved nord-enden af Central Park. Så finder vi en bænk og spiser vores madpakker - det passer lige med tiden, så vi kan være ved haven kl. 12.

Da vi nærmer os haven kan vi se at der er pyntet fint op med balloner (røde med sorte pletter naturligvis), paptallerkener med mariehønsemotiver og meget mere.

         

Lisbeths biller ligger i haveskuret - godt pakket ind i bobleplast, så nu er det med at få dem pakket ud og præsenteret for havefolket.

    

Der er stor interesse for billerne og for bogen som beskriver tilblivelsesprocessen - og ikke mindst for hvad Danmark er for et sted, om vi også har en have og meget mere.

Dagens store clou er "Ladybug release". Der er flere formål med at slippe mariehøns løs i haven.

  • Et formål er at bekæmpe bladlus og andre skadedyr. Haven dyrkes økologisk, så mariehønsene leverer et værdsat bidrag til bekæmpelsen af skadedyr.
  • Et andet formål er at give børnene mulighed for at lære om biller - at ikke alle biller er ulækre og skadedyr. Derfor er en stor del af arrangementet at børnene får lov til at være med til at slippe mriehønsene løs.

   

Ikke alle børnene er lige trygge ved mariehønsene - selvom de ser søde og spændende ud.

  

 

   

Kattryn (damen med den blå kasket) er lærer på skolen på den anden side af gaden og primus motor for at skaffe mariehønsene. Hun bestiller dem pr. postordre fra et firma i Californien. En del af dem var sluppet løs i hendes lejlighed, hvilket ikke havde passet hendes 3 katte særlig godt - der var heldigvis rigtig mange tilbage - nogle af dem i dette lille mariehønselandskab, hvor man kan se dem kravle rundt indtil de bliver sluppet ud gennem hullet i toppen. For de mindste børn var det rart at de var sikkert bag glas.

Efter at have sluppet mariehøns løs var der "PINATA". En papfigur fyldes med slik eller andre ting, og så gælder det om at slå hul på den, så indholdet falder ud på jorden. Ligesom at slå katten af tønden.
PINATA er en mexikansk tradition, som bruges til fødselsdage og andre arrangementer. Her var der karameller og fingerringe med mariehøns inden i papfiguren - som også var formet som en mariehøne.

  

Vi forlader haven ved 2-tiden og går ned ad Columbus Avenue til en hobbybutik, vi ved ligger nede ved 100. gade.

Her køber Lisbeth noget wire, som skal bruges til at tøjre billerne med oppe i haven. Vi har billerne med hjem til hotellet, for der skal limes små sølvplader med et øje på, som wiren skal gå igennem.

Herefter tilbage til hotellet - downloade billeder og slappe lidt af inden vi går ud for at spise.

Vi går lidt rundt i nabolaget for at lære det at kende.
Nordpå er vi hurtigt oppe i teaterdistriktet - vi vender om og går i stedet sydpå - og passerer et loppemarked der er ved at pakke sammen. Vi husker at have læst, at der her i distriktet (Hells Kitchen) er New Yorks bedste loppemarked hver lørdag - det må vi huske at besøge på lørdag, inden vi rejser hjem.

Lidt længere sydpå finder vi en Thai-restaurant, der ser spændende ud, så her går vi ind.
Lækker mad - og store portioner. Det er lige før vi ikke kan vralte tilbage til hotellet, så stopmætte er vi.