Flamingo til syd for Naples 8. december
Vi er rigtig glade for, at vi valgte at tage hele vejen til Flamingo i aftes - her er meget at opleve. I den lyserøde bygning ligger visitors center.
Her får vi at vide, at man kan være heldige at se søkøer i havnebasinet, at der er krokodiller lidt længere inde hvor saltvandet møder ferskvand og at der er en fiskeørne (Ospreys) med hvidt hoved og hvide bukser. vi får også at vide, at der kl. 10.30 er en tur med båd ud i sumpene på 1½ time.
Vi er spændte på at opleve bare noget af det, så vi kan knap vente til autocamperen er parkeret på havnens P- plads og komme ind i havneområdet. Men allerførst på med de lange bukser og så på med tonsvis af myggebalsam både indenfor tøjet og udenpå. Her er rigtigt mange myg og vi har allerede mange myggestik (heldigvis klør de ikke så meget).
Herefter ned for at købe billetter til bådturen i sumpen. Vi har nu en times tid inden båd-afgang, så vi slentrer rundt på havnen. Inde i mangroven ser vi vores første krokodille, der svømmer rundt i yderkanten af havnebassinet. Jeps, så har vi både set alligatorer og krokodiller.
Vi ringer til Ruth og Hilmar for at sige hej. Med på en direkte linie til Danmark raporterer Lisbeth hvad vi netop ser lige ude i havnebasinet. En enormt stor søko er oppe for at trække vejret. Det er selvfølgelig kun toppen af den vi ser, men stort er det. Vi fornemmer hvor stor den er under vandet. Den kommerer op for at trække vejret en 3-4 gange hurtigt efter hinanden. Når den kommer op, puster den luft ud af næsen - nærmest som når en hval kommer op og blæser - den er ikke oppe særligt længe, inden den er nede under vandet igen.
Det lyder nogenlunde sådan her: prøv at lukke munden og pust luften hårdt ud gennem næsen. Gang denne lyd med 20-30 stykker. Lyden er ledsaget at to fine stråler vand der kommer ud af næseborene.
Dens hoved er gråligt mens ryggen er røflet med mørkere aftegninger. Måske er det rurer.
Den kan blive under vandet op til 20 min uden at trække vejret, så måske ser vi den ikke igen. Det gør vi og er så heldige at få taget nogle billeder af den.
Vi ser også en fiskeørn der sidder på en pæl. Den har fanget en fisk og er ved at æde den. Waaw. Vi står ganske stille under pælen og følger med, mens rovfuglen grådigt hugger maden i sig.
Nu er det tid til at gå ombord. Vi er kun 7 passagerer, så vi får nogle pladser oppe foran - og der er god mulighed for at gå rundt på båden for at få de bedste billeder undervejs. Turen går ind i mangroven ad en lille kanal.
Der er tre besætningsmedlemmer ombord. Ham der styrer båden, ham der fortæller om det vi ser og ham der står forrest i båden og spotter det vi passerer. Hold da op, hvor er han dygtig: Se ind til venstre der ligger en krokodille, ind til højre en trefarvet trane, lige frem en grøn trane osv. At han kan se og artsbestemme det der er længere fremme er dybt beundringsværdigt.
Da han bedyrer, at der ligger en babykrokodille inde på en gren må vi nok indrømme, at godt nok er vi gode til at spotte dyr, men der er lang vej endnu.
Hver gang vi ser noget spændende stopper de båden (eller bakker lidt ) så man kan tage billeder. Da vi er så få passagerer om bord hopper vi rundt på båden for at få det bedste "view".
De fortæller naturligvis også en del om området og om dyr og planter.
Krokodillen lever som udgangspunkt i saltvand - men specielt ungerne også i brakvand - mens alligatorer som udgangspunkt lever i ferskvand, men også kan bevæge sig over i brakvand. Everglades er det eneste sted i verden, hvor disse to dyr kan findes sammen.
For enden af kanalen er der en stor sø. Den minder lidt om en af Silkeborgsørene.
På vej ind i den næste kanal spotter vores dyresagkyndige, at der er delfiner. Vi ser ned i vandet og ser nogle brune delfiner svømme rundt. Sikke en sjov farve. Så går det op for os, at det er pga den mudrede farve i brakvandet. Selvfølgelig er de grå, når de kommer op for at trække vejret. De leger omkring båden, snart er de foran så under båden så til siderne. Det er godt nok noget af en bonusoplevelse.
Vi får at vide at delfinerne er nysgerrige, at de elsker at kommunikere med os mennesker og så kan de godt lide vibrationerne fra båden.
Vores ekspert kan selvfølgelig også fortælle at det er en "bottlenosed dolphin" vi har set.
Han har også er kort og viser fortæller os en masse om området.
For enden af kanalen går turen tilbage. Her stopper båden et par gange, hvor der enten er en krokodille eller en alligator.
Det er en kanon tur og kan varmt anbefales.
Inden det igen bliver til til at køre videre er vi lige nede for at sige farvel til søkøerne. Hvor var det godt vi valgte at tage det ekstra stræk til Pelikan i går. Vi aner jo aldrig, hvad der venter og vi må hele tiden vurdere hvad vi vil og hvor vi stopper.
Nu venter en lang køretur nordpå og senere vestover. Da vi når op på højde med Miami drejer vi skarp til venstre og krydser Florida tværsover.Vi er nu på vej ud til vestkysten og den Mexikanske Golf.
På vejen nordpå ligger den ene planteskole efter den anden. Her står kæmpe potter med mandshøje palmer til 40 dollers stykket (ca 240 kr) hvis man lige har lyst til at købe sådan en, orkideer, blomstrende buske og frugttræer. Vi passerer nok 40 planteskoler på de ca. 20 km vej.
Her er også små boder hvor man kan købe frugt og grønt. Friskplukket papaya og frugter vi slet ikke kender.
Vi gør holdt og køber bla en kæmpe avocado og en anon. En efter sigende vidunderlig frugt. Den er moden om et par dage siger damen i boden." Læg mærke til når den åbner sig- så er den parat til at spise" fortæller hun.
Her er meget frodigt. Vi tænker, at vi kører gennem Miamis spisekammer her på græsen til den frodige sump, som egentlig er en stor flod, der har sit udspring i Kissimmee, hvor vi også startede vores tur.
På vej vestover gør vi holdt ved et visitors center - Oasis, som er en del af Big Cypress National Preserve.
Vi har egentlig bare brug for at strække lidt ben - og har slet ikke forventning om at opleve mere men her venter en kæmpe oplevelse. Aligatorerne under træbroen langs centret ligger dovent og nyder livet. De er meget mørke og vi kan tydeligt se deres fingre og tæer. Nogle af dem ligger oven på hinanden og ser tydeligt ud som om de nyder det.
Vi ser også en lille skildpadde på 20 cm ude i vandet.
Mætte af oplevelser finder vi vores campingplads. Her tager vi 2 overnatninger.
|