Praslin - dag 4
24. april 2018
I dag skal vi på heldagsudflugt med katamaran. Vi har tilkøbt turen efter vi kom herned hos vores lokale rejsesekskab Creole. Vi er meget tilfredse med deres service - de er der altid til tiden, når vi skal noget og er meget venlige og kompetente.
Som en del af sejlturen, skal vi i land på Curiouse, som er en del af den Marine Nationalpark, hvor vi skal se kæmpeskildpadder og krydse øen. Herudover skal vi snorkle og til frokost er der grillbuffet om bord på katamaranen.
Vi bliver hentet på hotellet kl 8 og kørt ned til havnen, hvor katamaranen venter. Vi er ca 40 der skal med og der er et mandskab på ca 10 fra Creole til at gøre dagen god for os (matroser, guider, kaptajn og kok). Der er også en i en gummibåd til at passe på os, når vi snorkler og til at sejle os ind til kysten, når vi ligger for anker.
Først sejler vi en time over til øen Sct Pierre for at snorkle, men her er der for meget vind, så vi sejler videre til sydvest spidsen af Curiouse ved Anse Mandarin. Her ligger vi for anker 1 time, mens der snorkles på livet løs. Der var nu ikke så mange fisk, men der var nogle flotte med striber og nogle helt neonblå.
Ombord morer et af besætningsmedlemmerne med at fange fisk ved at smide lidt mad ud og så gribe fat om fiskene når de kommer tæt på. Det lykkes ham faktisk at få fat i en fisk og holde den op i luften - det glippede desværre bare at få et billede af det.
Imens gøres der klar til frokosten om bord. Hold nu op det dufter godt af grillet kylling og fisk, men før vi skal spise, skal vi i land på Curiouse. Vi ligger sammen med en masse andre både for anker ud for et af 2 ankomststeder på øen. Herfra sejler vi med gummibåden ind til stranden, hvor vi går i land.
Inde på land bliver vi mødt af duften af mere fisk over bål og synet af kæmpeskildpadderne. Det er godt nok spændende at se disse store skildpadder gå rundt og spise græs og blade. De er ikke bange for turisterne og færdes frit på øen. Der er masser af steder på øen, hvor de også kan være og hvor turisterne ikke kommer. (Det er landskildpadder og ikke havskildpadder).
De små baby-skildpadder bliver taget fra moderen, når de er små og lever beskyttet til de er 6 år. Så bliver de sat ud i det fri.
Det gør man for at sikre væksten i bestanden, da der ellers er fare for at forældrene træder de små unger ihjel.
Man kan kende forskel på han- og hunskildpadder bl.a. ved at hannen er større og har et mere bulet skjold.
Opholdet på den lille ø byder også på en 2 km hike tværs over øen, hvor vi ser vilde vanilje- og kaneltræer. Kanelbladene dufter skønt af kanel og bladene bruges i madlavningen, som vi bruger laurbærblade. Guiden stopper op og viser os alt det, han spotter undervejs. Feks kokosblomme, som er en lille rød frugt, der smager friskt og sødt. Guiden finder også nogle kokosnødder, som han knækker ved at banke dem mod hinanden. Han fortæller at disse nødder er klar til at spire og blive til en ny palme. Måske er det også derfor de er hvide og faste indeni, hvor vi er vant til at der er kokosvand.
Stien går gennem mangroveskoven, hvor der er mange krabber og eremitkrebs. Der er lavvande i dag, så de hviler sig inde i deres huse. Når tidevandet kommer eller det regner går de rundt på havbunden. Heldigvis går vi på fine træbroer, så vi ikke træder på alle krebsene. Nu skal vi op i bjergene. Op af en bjergtop og ned igen - op og ned og så op og ned igen.
Vi ser også Coco de Mar. Guiden fortæller at det tager 25-30 år inden man ved om det er en han- eller en hunpalme og de typiske og lidt frække frugter vi omtalte d 22. ses.
Tilbage på båden igen er der en fantastisk buffet med fisk, kylling, ris, salat og chutney. På rigtig creolsk vis.
Nu er det tid til at bade ved den berømte strand, Anse Georgette (den er flere gange blevet kåret som verdens bedste strand) men der er for store bølger, så vi sejler til Anse Lazio i stedet. Vi skal jo ligge for anker og sejles ind i gummibåden.
Så er der en skøn sejlads tilbage, hvor vi nyder det turkisblå hav.
Vi er hjemme kl 18 og nu er vi meget trætte efter en vidunderlig dag med sol og hav.
Copyright © All Rights Reserved