Brunch på The Living Museum
18. maj

Vi skal mødes med Walli kl. halv 9 på en undergrundsstation i nærheden, for i dag er vi inviteret til Anna Lises arrangement på Living Museum: sund brunch for alle brugerne.

Walli har vi lært et kende gennem Anna Lise og det er hende der lagde hånd til de håndaftryk, jeg brugte som inspiration til aftegninger på mine glas biller. Walli er havebruger på 104. gade og er frivillig på Living Museum, hvor hun dyrker grøntsager i en af haverne der.

Vi må lige fortælle lidt om hvad Living Museum er. Det er en del af et psykiatrisk hospitel . Museet ligner ikke ”Ovatachi Museet” i Risskov, men det er samme gruppe mennesker. Living Museum er et ”levende museum”- et arbejdende værksted. Lokalet de arbejder i et kæmp stort (det var den gamle spisesal, da det var en stor psykiatrisk institution)

De fleste arbejder med skulpturer og det er der så sandelig også plads til.

Her kommer en lille billedkavalkade, men der er ingen mennesker på, da det ikke er lovligt, et tage billeder af kunstnerne. Der er ca 30 kunstnere.

   

  

  

 

Anna lise har købt en masse lækkert mad. Kunstnerne er vant til at få vucuumpakket mad, så Anna Lises projekt er at lave en sund brunch med frisk råvarer. Walli, Jes og jeg bliver hurtigt involveret i at skære brød, melon og pille æg plus servere mad.

En af kunstnerne kommer hen til mig og siger ” This meal is like a blessing from God” Det varmede helt ned i maven at være med til at gøre kunstneren glade og at de synes måltidet var som en velsiglelse fra Gud.

Her et billede fra brunchen, men igen uden kunstnerne.

 

Efter brunch er vi med på museets ugentlige tur "i kirke" - det er et besøg i en genbrugsbutik, som ligger i kælderen under en af de lokale kirker - her finder de tøj og ting de kan bruge i deres kunst. 

Tilbage på Manhattan tager vi en times tid i en Borders boghandel, hvor vi finder lidt bøger, går på nettet (der er cafe med gratis internetadgang), hvorefter vi tager ud for at købe ind til aftensmad. Vi har set i et Whole Foods Market, at de har både kaktusblade (Aloe Vera) og bregneskud - det må vi abslut prøve. Dertil køber Lisbeth Monkfish og Jes får en lækker rib-eye steak.