Installation af Kenneths bikini på Flux Factory
17. maj

Hoved-aktiviteten i dag er et besøg på Flux Factory - et kunstnerkollektiv i Queens, som har et samarbejdsprojekt med Bifrost. Vi skal installere et værk af en eleverne fra Bifrost og så skal vi diskutere lidt detaljer om et værk Flux skal have installeret på Bifrost.
Vi skal være på Flux Factory kl 13 - men beslutter, at vi ligeså godt kan tage til Queens fra morgenstunden - og så se os lidt omkring der.

Men allerførst er der jo tid til morgenmad.

Normalt synes vi, at vi er rigtig gode til at finde rundt, men i dag går der kuk i den. Det er som regel enkelt at vide hvilket tog man skal med, da de er gode til at skilte med retningen (uptown/downtown, Brooklyn/Queens o.s.v.) men alligevel kommer vi til at tage toget sydpå i stedet for nordpå....

...nå men vi ender da med at komme til Queens og finder også hurtigt stedet, hvor Flux Factory ligger. Klokken er nu 11, så vi har 2 timer at fordrive inden vi skal mødes. Nu er der ro på, da vi ved hvor det er, så vi kan være der til tiden.

Da "Fisher-Landau center for Art", som ligger meget tæt på desværre først åbner først kl. 12  finder vi en anden mulighed. Isama Noguchi Garden Museum, som ligger lidt længere mod nord - det er 2 stop med undergrundsbanen og så en lille gåtur.
Her er et af de steder hvor undergrundsbanen kører i først sals højde - og der går en gade nedenunder.

  

Undervejs finder vi som sædvanlig ting som vækker vores nysgerrighed eller kildrer vores humor. Vi vidste godt at Queens var multietnisk - men denne restaurant er godtnok noget af det mest sammensatte vi har set...autentisk kinesisk muslimsk køkken (?)

 

Vi finder hurtigt vejen, hvor museet ligger, men pludselig er vejen spærret og vi kan ikke komme længere, fordi der er bygget et par karreeer på tværs af vejen og der er hegn som spærrer for gennemgang...så vi må ud på en længere omvej.

Alt ialt tager det næsten 3 kvarter at komme frem - og så viser det sig at museet ikke har åbent om tirsdagen - ØV.

Nå men vi går tilbage - og når lige et kort besøg på Fisher-Landau inden vi skal være på Flux Factory.
Udstillingen på Fisher Landau er afgangsudstilling for kunststuderende på Columbia University - og det er spændende at se hvad de laver.
 

     

Klokken 13 er vi tilbage ved Flux Factory, hvor vi skal mødes med Anna Lise og Georgia.

Georgia har vi mødt flere gange bla i Danmark og det er hende der er tovholder fra Flux i vores samarbejdsprojekt. Her ankommer Anna Lise i hendes nye "Smart".

Georgia viser os rundt på Flux Factory. Stedet er en gammel lykønskningskortfabrik, hvor der i dag er et kunstnerkollektiv. Georgia er en af de eneste der bor der permanent - generelt er der stor udskiftning, fordi folk kommer der på kortere ophold. Rundvisningen starter på deres tagterrasse. Her fortæller Georgia om alle urterne. I toilettet dyrker de tomater.

  

Stedet bærer præg af, at der er tale om kreative sjæle  - f.eks er lamperne i computerrummet lavet af neonrør og ledningsholdere og der er een der har tegnet en tegning af deres kopimaskine på væggen

  

Loftet er utroligt flot og her hænger både en discokugle og en lysekrone med pynt. Toilettet er en oplevelse for sig. Her er fotos og tegninger brugt som tapet og toiletdøren er fyldt med kroge, så man næsten kan komme i tvivl om hvilken men skal bruge til at låse døren med.:)

   

De har også et dejligt biliotek med mange bøger- faktisk så mange at hylden lige er faldet ned. Den skal snart hænges op igen.

Georgia og jeg har også tid til at holde møde om hvordan telefonboksen hjemme i Randers skal fungere. Der er noget med noget teknik inden i dåsetelefonen. I baggrunden kan I se en af de bosidende kunstnerne, der er ved at lave mad. De har også en hængende brødkurv. Det er fordi de lige i starten de flyttede ind havde mus.

  

Efter en kort (lidt sen) frokost på en nærliggende diner - tager vi fat på at hænge Kenneths kunstværk - en bikinitop og -trusse, som er forbundet med en lang rygrad.. Den er hæklet af brugte indkøbsposer. 

    

Nu er det tid til at få hamret nogle søm i væggen i opgangen til den udendørs terrasse- for det er her den skal hænge. Som I kan se er der noget mørkt. Det er fordi de er ved at bygge om og har lukket af op til terassen og sat brædder for hullet. Men det hele bliver lyst og fint. Efter en halv times tid, lange arme og Jes der klatrer højt op på en stige kan vi tilfredse se på resultatet.

   

 

 

 

Efter vi er færdige på Flux Factory tager vi tilbage til Manhattan - og bliver enige om et lille besøg i Chinatown - for at købe tørrede lotusfrø, som vi så den første aften.

Vi får købt lotusfrøene - og finder også en butik, som har lige det man altid står og mangler - en lomme-Buddha og andrer figurer. Vi beslutter dog ikke at købe en.