Installation i haven
16. maj

Fra morgenstunden bestemmer vi at dele dagen op i tre dele. Først vil vi købe ind og opleve nye dele af New York på gå-ben, derefter hjem så vi er friske til ferniseringen på installeringen af Lisbeths biller i haven, som er dagens tredje del.

Vi har udset os området omkring Union Square til vores indkøbssted.

Her er der et helt fantastisk marked, hvor lokale farmere sælger deres råvarer. Der er kød bl.a. ande- og oksekød, herligt grovbrød og søde kager og grøntsager, som dyrkes lige udenfor NY. Dagens mest specielle køb er spirede solsikkefrø købt i en bod, hvor man kun kan få spiret byggræs (som blendes til juice) og disse yderst delikate spirer. Superfood-bølgen er så småt ved at indtage Danmark med masser af hjemmelavede spirer og raw food.

 

Vi kunne godt have taget metroen men vælger at gå. Det er faktisk ved at gå, at vi oplever byen. Mennesker, forskellige bydele og miljøer.  

På turen oplever vi meget. Fra nedslidte kvarterer til nye boligområder og igen ned i Chelsea denne gang ad en anden avenue (det er de gader der går nord-syd på langs af Manhattan).

Vi har et par sjove oplevelser undervejs, hvor vi tænker om dette mon kunne ske i Danmark. Her er en advokat, der med et stort skilt i vinduet bekendtgør at her kan man få en skilsmisse for kun 499,- dollers (gang med 5 og du har det i kroner) , en indendørs golfbane, en forretning hvor man kan komme ind fra gaden og få tid hos en spirituel vejleder.

   

Det mest specielle ting er en kirke der er bygget om til et highclass indkøbscenter. Vi går derind og oplever stemningen. Det er meget specielt. Lidt ligesom koldinghus: nyt møder meget gammelt.

Hvad ville I sige til at vi byggede et indkøbscenter i flere etager i nogle af vores kirker?

Mætte af indtryk får vi hvilet lidt inden vi igen skal på farten til ferniseringen på Lisbeths biller i haven.

I eftermiddag ringede Anna Lise og spurgte hvad vi nu gjorde. Vejret tegner ikke for godt. Det har regnet hele dagen (støvregn med kraftige byger ind imellem) Hun havde snakket med Margaret fra haven. Skulle vi aflyse og udsætte eller hva? Vi aftaler at gennemføre og så gå inden døre på cafe bagefter.

Det ender med at blive rigtigt hyggeligt trods det råkolde vejr. Billerne bliver installeret og der kommer flere end vi havde regnet med. Georgia fra Flux Factory og Walli fra haven på 104. gade, som vi har lært at kende kommer også. I dagens anledning tøjres billerne til træer og buske, men senere skal de fastgøres til muren i montrer.

 

  

 

Ferniseringen slutter med et hyggeligt måltid på den lokale pandekagecafe, hvor vi får pandekager med spændende fyld til hovedret og lige så spændende fyld til dessert. Snakken går og det er en herlig måden at lære hinanden bedre at kende på. Så regnvejret gir et nærvær der får os tættere sammen.