180422 Praslin 2

Praslin - dag 2

22. april 2018

Vi beslutter at turen i dag skal gå til nationalparken Vallée de Mai, som dækker et stort område i bjergene midt på Praslin.

Parken er berømt for en meget speciel kokos-art, som kun findes her og så på øen Curieuse, som ligger meget kort herfra.

Kokos-arten hedder Coco de Mer og er kendetegnet ved at hun- og hanfrugterne er forskellige. Hunfrugten ligner et kvindeligt skød og hanblomsten ligner en fallos. Han og hun- frugterne gror på hver sin palme.

Parken har også et rigt dyre- fugleliv og huser bl.a. den udryddelsestruede sorte papegøje, en blå due og den seychelliske bulbul.

Parken byder på en række hiking-trails på fra 1 til 2 Km’s længde.

 

Vandreturen gennem parken er meget spændende. Stierne bugter sig op og ned - nogle steder er der trapper, men af meget svingende kvalitet, så det er til tider hårdt arbejde at komme frem. Samtidig er temperaturen pænt over 30 grader og luftfugtigheden er høj.

Men det er en spændende tur, som byder på rigtig mange muligheder for at tage billeder.

 

Undervejs kan vi høre at det regner en smule, men træernes kroner virker som paraplyer, så vi mærker ikke noget til regnen. Det regner op til 2 m om året i parken.

Hun- og Han-planter

Det er lidt svært at stille helt skarpt på fulene på grund af lys og baggrund - men vi fik da fanget 2 af de 3 fuglearter.

Efter besøget i parken kører vi ind til havnebyen for at finde et sted at spise - vi finder dog ikke noget, som ser spændende ud, men vi får benzin på bilen. Det er med at benytte sig af muligheden, da der kun er 2 tankstationer på øen.

Vi kører tilbage mod hotellet, mens vi holder udkig efter et sted at spise - og finder et lige før vi drejer fra ind til vores by.

 

Restauranten er kreolsk og hedder La Goulue Café.

Her har de en ret på menuen, som vi har været på udkig efter - Fruit bat curry Fruit bat er det, der på dansk hedder flyvende hund - og er en slags flagermus.

Vi har læst at det smager en smule som vildt. .

 

Da retten kommer på bordet viser det sig at være en lidt stærk karrysauce, men kødet er ualmindeligt mørt kød, som sidder på meget små ben. Lækkert- og ganske rigtigt - det smager af vildt.

Efter frokosten står det på en kort siesta på hotellet og derefter en tur på den lokale strand. Her er liv og glade dage - både turister og lokale hygger sig i det dejlige vejr.

Overalt ved strandene er der massevis af krabber, som bor i små huller - og som oftest er hurtige til at smutte væk, når vi kommer tæt på.

Copyright © All Rights Reserved