180421 Praslin 1

Praslin - dag 1

21. april 2018

Vi har sovet en smule uroligt - dels fordi det er et nyt sted med nye lyde - og dels fordi, det har stået ned i stænger det meste af natten (det er vel derfor de kalder det regnskov).

 

Morgenmaden på hotellet er en upgrade sammenlignet med den på La Digue. Her er også pandekager og toast, men der er mere frugt, youghurt, cereal, udvalg af tropiske juicer, udvalg af urtetheer vi aldrig har smagt før og et udvalg af marmelader - herunder bananmarmelade, som faktisk smager bedre end det lyder.

 

Efter morgenmaden kommer udlejningsfirmaet med den bil, vi har lejet for de næste tre dage. Planen er at udforske øen - og finde mindre og lækre strande.

 

Første mål er Anse Lazio, som ligger på det østlige hjørne af øens nordspids. Anse betyder strand og der er rigtig mange “Anse’r” her. De ligger som perler på snor

Vi skal lige vænne os til, at der skal køres i venstre side og at bilen er højrestyret. Der er heldigvis ikke så meget trafik, for vejene er for det meste ret smalle. Der er landevej næsten hele vejen rundt om øen langs havet. Enkelte steder skal man over et bjerg og så er der dømt meget (og det er meget) stejle stigninger og hårnålesving. Den lille Kia, vi har lejet klarer det med bravour.

Undervejs stopper vi ved Anse Boudin for at købe vand og salt. Vi opdagede at vi nok er i saltmangel, for det eneste vi har lyst er saltkiks, peanuts og salte Chips.

Her er varmt som i en sauna og fugtigt som i et dampbad. Men nede ved havet er der der en dejlig brise.

 

Da vi ankommer til Anse Lazio ser vi, at her er meget høje bølger og vandet i brændingen kommer af og til meget langt op på sandstranden.

 

Stranden er lækker og vandet er er 30 grader, så Lisbeth smider sandalerne for at soppe i vandkanten. Jes vælger lige at vente med at smide sko og strømper til vi har fundet det sted vi vil ligge. Men pludselig kommer en bølge, der vil noget. Så har Jes meget våde sko og strømper.

 

Vi finder et sted, hvor vi breder vores håndklæderne ud og lægger os for at nyde solen. Men efter kort tid kommer bølgerne betænkelig tæt på, så vi beslutter at skifte position. Næste sted er i sikkerhed for bølgerne, men (finder vi pludselig ud af) lige under en masse kokosnødder, som jo kunne finde på at falde ned. Tredie gang er lykkens gang, og vi lægger os til at nyde solen og lyden af bølgebruset.

 

Ved frokosttid beslutter vi os for at køre hjem til hotellet. Vi har spottet at vi kan købe en ceasar salat - så det gør vi og tager den med hjem til en lille siesta i den værste middagshede. Lige overfor take-away stedet er en af de typiske vejboder, hvor der sælges frugt. Der er bla kokosnødder, jackfruit, papaya, bananer, anannas, avocado og mango.

 

 

Efter siestaen vil vi køre ud til en anden kendt strand - Grand Anse. Til at starte med går turen som forventet, men pludselig viser skilte af til Grand Anse- en anden vej end vi intuitivt havde forventet.

Nå, men skiltene har nok mere styr på det end vi har - så vi vælger at følge dem.

Efter en del kørsel opdager vi, at vi er et helt andet sted på øen end planlagt - og lidt nærmere granskning af kortet viser, at der faktisk er to steder, der hedder Grand Anse.

 

I stedet for den østlige ende af øen er vi nu tæt på lufthavnen, som ligger i den nord-vestlige del af øen.

 

Vi beslutter at tage vejen langs kysten tilbage - og lede efter Anse Marie-Louise, som hele tiden har været på listen over steder vi skulle se.

Stranden er rigtig lækker - men i dag er der desværre - på grund af vindretningen - en del tang. Vi lægger os et par timer og nyder solen og bølgebruset

 

Sidst på eftrmiddagen kører vi tilbage til hotellet - på trods af forvirringen har turen givet os et godt indtryk af hele øen - så vi er bedre rustet til de kommende dages udflugter.

Øen er stort set dækket af bjerge og regnskov - og strandende ligger som perler på en smor hele vejen rundt. Turen til strandene går flere steder af smalle og snoede bjergveje.

 

Aftensmaden indtager vi på en restaurant lige overfor hotellet. Vi får et dejligt bord ude i fri luft i første række ud mod stranden. Midt i det hele begynder det desværre at regne - så vi i hast må rykke indenfor.

Copyright © All Rights Reserved