180420 La Digue til Praslin

La Digue til Praslin

20. april 2018

Så er det tid til at forlade dette lille paradis på jord og sejle til øen Praslin, som er noget større end La Digue (10 kvadratkilometer ) men stadig kun er 11 km lang og 4 km bred. (38 kvadratkilometer) Tid til at tage indtrykkene ind for sidste gang: hønsene I haven, blomsterne ved vores veranda og vores bananpalme udenfor køkkenvinduet.

 

Det er en fin tur tilbage til havnen på Praslin, hvorfra vi sejlede til La Digue for 3 dage siden. Man kan køre næsten hele vejen rundt om øen Praslin. På midten er der høje bjerge og regnskov. Man kan krydse øen og her er der en del bjergkørsel.

 

Vi bliver vippet en del. Vi er godt nok lang ude I det Indiske Ocean, men det tog kun 15 min mellem de to øer, så helt alene i verden føler vi os ikke. Men lukker man lige øjenene og genkalder sig verdenskortet, så er føler vi os som en lille prik ude i et meget stor hav.

Guiden fra Det lokale rejseselskab Creole, står som vanligt og venter på os, hver gang vi skal noget nyt. Vi bliver guidet hen til en taxa og bliver kørt til vores hotel 10 min fra havnen. Først skal vi lige sætte et par af på en hotel på en klippe med en storslået udsigt ud over havet. De har 10 kufferter med. Det viser sig de skal giftes. Vi lykønsker dem og forestiller os hvor spændende det må være at blive gift her.

 

Vi får et fint lille værelse på Eco Les Laurier 5 min gang fra havet. Her er solfangere på garagen og 75 % af vandet bliver genanvendt. Vi bliver budt velkommen med en alkoholfri tropisk juice. Ejerne er meget flinke, hun fra Belgien og han er en respekteret rasta, fortæller taxachaufføren.

Vi går en dejlig tur i området og slapper af på vores veranda. Bag os ligger bjergene og regnskoven og foran en lille have og nogle typiske huse med meget stort udhæng og verandaer. Det har regnet lidt i løbet af dagen, men hen på eftermiddagen starter det for alvor. Det styrter ned med regn i flere timer og vi sidder bare og nyder det hele på verandaen i tørvejr. Vi hører regnens trommen på taget og ser regnen falde i stride strømme i haven. Vi sidder midt i regnskovens frodighed og er til.

 

Duften er tyk af dufte fra regnskoven. En varm, fugtig og aldeles mættet duft af grønt og blomsterduft.

Sidst på eftermiddagen stilner det af og før solnedgang kommer en stor sværm af sangfugle. De synger som en tidlig morgen om foråret I Danmark, bare med mere sprøde stemmer. Der er også nogle fugle, der laver triller. Hannerne har orange bryst og hoved og hunnerne ligner gråspurve.

 

Så er det tid for os at begive os ud efter vand (med 2 store paraplyer) ned til den lokale mini-supermarked. På vejen ser vi en lille kolibri suge nektar med sit lange næb. Kolibrien står stille i luften mens den suger nektar og så er den væk.

 

Hen under aften spotter Jes nogle meget store flagermus (fruit bats) Så er det igen tid til at finde kameraet frem. Det er ikke nemt, for de flyver højt over os, men et par af billederne giver et fint indtryk af deres flyven over aftenhimmelen.

De lokale spiser flagermusene (flyvende hunde) og det smager efter sigende lidt som vildt.Vi har fået et par tips til et par restauranter, hvor de er på menuen, hvis man er heldig.

Vores hotel er kendt for sin aftenbuffet. Man skal huske at bestille plads og det er først kl 19.30, så vi kan næsten ikke vente, da duftene fra grillen begynder at sprede sig. Der grilles oksekød, tun og kylling. Salatbaren med over 20 forskellige salater og lokale chutneyer står linet op I en stor råbåd. Der er igen Golden appel chutney og som noget nyt smager vi en anden lokal ret: haj Chutney. Det smager lidt som tun.

Det kan virkelig anbefales af spise her. Buffeten serveres alle dage på nær onsdag.

Her kommer både lokale og turister. Nogle af gæsterne har en lille dreng med og han fordriver tiden med at danse, mens de voksne sørger for mad.

Prisen er er ca 250 kr pr person ex drikkevarer.

Copyright © All Rights Reserved