180416 Udrejsedag

Udrejsedage - København til La Digue

16.-17. april

 

Vi flyver fra København mandag kl. 17.40 med Qatar Airways. Vi skal mellemlande i Doha, som er hovedstaden i Qatar. Turen København-Doha tager 6 timer og vi har meget kort tid til vores fly videre til Seychellerne skal afgå. På den korte tid skal vi både gennem paskontrol, sikkerhedskontrol og gå langt. Det er en flot lufthavn. Kåret som bedste lufthavn 2017. Vi når næsten ikke at lægge mærke til den spændende fremmede kultur.

 

 

Også i flyet er tingene på flere områder anderledes end i er vant til. Menuen og teksterne på skærmene står på arabisk (og heldigvis også på engelsk) og beskeder fra kaptajnen ligeså.

 

Da vi starter fra Doha annoncerer stewardessen at nu kommer de lige rundt og sprøjter for insekter og man skal lige dække munden hvis det generer en. Så løber der en stewardesse ned ad hver af gangene med fuld fart og sprayer. Det har vi alligevel aldrig prøvet før.

 

Vi lægger også mærke til at skærmen både viser afstand og retning til vores destination - og til Mekka. Og at der er instruktion om at man skal blive siddende mens man beder.

Turen fra Doha til Seychellerne tager også ca. 6 timer, så vi lander tirsdag morgen. Der er ikke så mange med flyet, så vi får lov til at bruge 4 sæder hver, så vi kan ligge ned.

Vi skal vente et par timer i lufthavne på Mahe inden vi skal flyve videre til Praslin, hvorfra vi skal med færge til La Digue.

Det er en stille og fredelig lufthavn og alting foregår i et meget roligt tempo - de er på det som man i Vestindien kalder "Island time".

 

Vi skal videre med et lille fly (plads til ca. 20 passagerer) og får et par siddepladser på række 2, hvor vi både kan se ud af sideruden og fremad gennem cockpittet, hvor de 2 piloter har travlt med at styre. Selve turen tager kun ca. 15 minutter.

Ankommet på Praslin bliver vi mødt af en repræsentant for rejsebureauet. Der er 3 timer til færgen går, så de har arrangeret at vi bliver kørt til et af deres hoteller, hvor vi kan fordrive tiden indtil vi skal køre til færgen.

Det er alletiders - vi får mulighed for at snuse lidt til området og få en noget bedre frokost, end det ville have været muligt i lufthavnen eller ved færgen.

Mens vi nyder vores frokost falder en blomst ned fra et træ - den er vi nødt til også lige at have et billede af.

Færgeturen fra Praslin til La Digue tager kun ca. 15 minutter. Det er en meget smuk tur mellem de to øer. Bemærk flaget, som er Seychellernes nationalflag.

 

Vel ankommet til La Digue bliver vi kørt til vores hotel. Det er egentlig et sted med bungalows, som man kan leje og så selv stå for maden - men vi har morgenmad med i arrangementet.

 

Vi får en dejlig bungalow med værelse, stort bad og stue.

 

Efter vi har installeret os, går vi en lille tur for at købe vand i en butik lige nede for enden at vejen og th. Vi havde tænkt selv at lave mad, men kyllingerne og kødet som ligger I køledisken ser ikke alt for friskt ud - og grøntsagerne er lidt det samme. Man kan købe friskfanget fisk og grønt ved vejkanten, men det har vi ikke lige mod på endnu. Måske vælger at spise ude alle dage selvom vi har køkken og de lokale ser ud til at leve i bedste velgående.

 

Vi går igen ved 6-tiden for at få noget at spise. Det passer lige med at vi kan se solnedgangen på vejen til restauranten og da vi sidder ved bordet.

 

Copyright © All Rights Reserved