9. 0ktober New Orleans - Lafayette

 

9. oktober: New Orleans til Lafayette

Vi har aftalt med Chris og Mabel, at vi lige vil mødes til en gang morgenkaffe på en lille "Diner" inden vi skilles. Det er en meget populær en af slagsen, for der er kø for at komme ind. Selvom vi har fået morgenmad bestiller Chris nogle friturestegte dejkager, som er lavet af beignet-dej og er en specialitet her. Det er lidt mærkeligt at spise friturestegt mad til morgenmad, men det er sjovt at prøve. De er fede som klejner og smager som kanel/kardemommekager.

I Mathew er der historisk byfest og her holder vi for se hvad det er. Der er boder, mad og levende musik. De lokale har taget deres klapstole med og der danses i den åbne lade. Vi får lidt frokost. Lisbeth får en Gumbo (gryderet) med aligatorkød. Det smager lidt som en mellemting mellem kylling og svinekød. Meget mørt og delikat.

I vejsiden ser vi et sjovt skilt: Up the bayou og Down the bayou.

 

I stedet for at tage hovedvej 90 tager vi en bivej, som løber langs floden. Det er en hyggelig rute, hvor vi får en god fornemmelse af hvordan folk bor i deres huse, der ligger lige ned til floden. Mange af husene har egne badebroer og både. Der er specielt et hus, der fanger vores opmærksomhed. Det ligger ovre på den anden side af floden og ligner en værre rodebutik. Det kunne danne en god kulisse til en film.

 

 

På vejen ser vi også nogle kirkegårde med gravsteder over jorden. Sammen slags gravsteder, som vi hørte om i New Orleans.

Nu dukker der 6-8 store fugle op, som flokkes om et eller andet ude i vejkanten. Fuglene ligner sorte gribbe. Lidt senere har vi måske en fornemmelse af, hvad det er, gribbene flokkes om, for på vejen ser vi 2 døde vaskebjørne og et bæltedyr, der er kørt over.

Vaskebjørnene er lette at kende på deres stribede buskede haler (den slags hale David Croket har i sin hue). Vaskebjørnene er ikke så store. På størrelse med en stor kat.

I Labadieville kører vi tilbage på hovedvej 90. Her kører vi gennem en masse sumpe og sukkerrørsmarker. Et sted er de ved at høste sukkerrør.

På vejen samler vi på sjove vejskilte.

Der er et vejskilt, der fortæller at vi kører gennem et område med bjørne, et der fortæller at vi kører gennem et fængselsområde og at man ikke må samle blaffere op og til sidst et, der fortæller at den vej vi kører på, er evakueringsrute i tilfælde af orkan.

 

Vi finder også lidt sange, der handler om noget af det vi oplever hernede: "Jambalaya", "Me and Bobby McGee" (der handler om sangeren og kæresten Bobby, der er på tur i syden) og "I put a spell on you", som de spillede på Voodoo-museet.

 

Jes er god til at huske tekster, så her kommer omkvædet af Jambalaya:

 

Jambalaya (har vi smagt- lækkert)

Crawfish-pie (crawfish (jomfruhummer) - uhm)

Fillet Gumbo (skøn ret)

Cause tonight I'm gonna see my cher amio

Pick guitar

Fill fruit jar

And be gayo

Sun of a gun

We'll have Big fun on the bayou

 

Om aftene er vi ude at spise på et lækkert Cajun spisested, hvor vi bl.a. får frølår. Det er første gang Lisbeth smager det - det smager rigtig dejligt. Lidt i retning af kylling.

Tilbage på campiingpladsen tager vi fat på planglægningen af næste dags rute.

Copyright © All Rights Reserved