30. september Nashville til Memphis

 

30. september - Nashville til Memphis

En nat med nye lyde, som vækker os. Tog der tuder, cikader der synger hele natten og kompressoren i vandforsyningen, der tænder af og til. Vi ved at disse lyde snart bliver baggrundslyde, vi sover fra.

 

I dag har vi et par timer til shopping i et center, der tilfældigvis ligger 10 min kørsel fra KOA-campingpladsen hvor vi bor.

Vi plejer jo at købe tøj med hjem- bl.a. Levis cowboybukser til 1/3 af priserne hjemme.

Det er et kæmpe center med meget larm og mange indtryk, så vi er glade for at komme ud igen i en fart med noget rigtigt godt tøj. Så er det til en side.

 

Nu er det tid til at hente Melani i det sydlige Memphis. Der bor hun med sin mor. Her var vi meget glade for vores GPS-app til mobiltelefonen. Ellers havde vi aldrig fundet derud. Selv med hjælp af GPS'en, fik vi valgt en forkerte svingbane og en forkert motorvej. Memphis har virkelig mange motorveje, der krydser hinanden i op til 3 etager. Byen er kun halvt så stor som København, men har ingen offentlig trafik af betydning. Alle kører i bil.

 

Vi stiler nu mod Memphis hvor Chris og Marbelle bor. Det tager 4 timer til Memphis og vi er der sjovt nok lige kl 18, som vi havde aftalt.

De bor i et rigtig pænt kvarter med (efter amerikanske forhold) meget gamle huse. De har et stort hus i 2 etager (plus kælder) og med et lille hus i baghaven, hvor tjenestefolkene plejede at bo. Huset er lidt svært at se fra vejen på grund af 2 store træer i forhaven - men man kan lige skimte det danske flag, der vejer fra verandaen. Her er rigtig hyggeligt - og typisk amerikansk med store og mørke møbler.

Vi har en hyggelig aften, hvor vi er ude at spise på deres lokale barbeque-restaurant - Central BBQ (cbbqmemphis.com). Her har de lækre glaserede ribben penslet med en helt speciel sauce her fra syden. Vi stod i kø for at komme ind fordi stedet er så populært. Der er levende musik og vi nyder musikken og den lune aften.

Hvordan er sydstatsmaden så? Vi får forklaret, at her er det meget gris, som spises. Enten som pulled pork eller som ribben. I Texas er det steaks eller ribben af ko og kalv. Tilbehøret her i Tennessee er coleslaw (snittet hvidkål, rødkål og gulerødder i en hvid dressing), sorte bønner i chilisauce (som Jes siger smager så godt, at det næsten kunne spises alene uden kød) og kogt kål (der smager lidt af grønlangkål).

 

Omme bagved restauranten er et lille røgeri, hvor alle ribbenene bliver røget.

Vi kan godt forstå at det er stedet hvor de lokale mødes. En hyggelig udendørs overdækket terrasse, god lokal stemning og et fint måltid til ikke alt for mange penge.

 

 

Copyright © All Rights Reserved