28. sept - udrejsedag

28. september - Udrejsedag

Vi har overnattet i København, så vi har en rolig morgen på hotellet inden vi tager en taxa i lufthavnen ved 8-tiden.

 

Når vi lander i New York, har vi en enkelt overnatning (helt ude ved lufthavnen) inden vi skal flyve til Atlanta (meget tidligt) i morgen, så vi har pakket lidt tøj i vores rygsække og vil forsøge at få checket kufferterne igennem helt til Atlanta. Så behøver vi ikke at slæbe rundt på dem i New York. Det kan heldigvis godt lade sig gøre. så vi regner med at tage ind til Manhattan hurtigst muligt efter vi er landet - og så først komme ud til hotellet, når vi er godt trætte og klar til at sove.

 

Da vi lander i Newark, er vi hurtigt gennem paskontrollen - det er vi ikke vant til her i New York, men da vi er landet et par timer tidligere end vi plejer, er der ikke så meget kø, så der er mulighed for at få mere tid inde i New York.

 

Vi er inde på Manhattan allerede kl. 14.30. Vi har har fin tid til en lille slentretur i Central Park og besøge et af vores favorit-museer - Museum of Art and Design (MAD), som ligger på Columbus Cirkle, lige i det sydvestlige hjørne af parken.

Vi er heldige med, at museet har 3 fine udstillinger - og vi nyder at få renset hjernen ved at fordybe os i udstillingerne ovenpå den lange rejse.

 

Den første af udstillingerne er "Crocet Correl Reef" (Hæklede koralrev) af søstrene Magareth og Christine Wertheim. De 2 søstre begyndte at hækle et giftigt koralrev (Toxic Reef) i 2006 af plastic husholdningsaffald.

Siden har det udviklet sig til store skulpturer i takt med at de fik større og større bevidsthed om hvor meget plast de selv brugte og smed ud.

 

Fra 2007-11 samlede de alt plastaffald i deres husholdning - det blev til en kæmpe bunke, som er samlet i værket "The Midden", som er et stor fiskenet udspændt fra loftet. Værket er inspireret af den store bunke plasticaffald, som flyder rundt i et kæmpe havområde nord for Hawaii.

 

 

 

 

De andre 2 udstillinger er skulpturelle figurer i porcellæn.

Vi har snakket om at spise aftensmad oppe i restaturanten ovenpå museet. Vi har spist her før - dejlig mad og en fantastisk udsigt over Central Park. I stedet tager vi ind i et af vores yndligssupermarkeder - Whole Foods, som også ligger på Columbus Circle - i kælderen under et større center.

Her har de en fantastisk bland selv bar med salater, lune retter, desserter - alt hvad hjertet kan begære, og lidt til. F.eks. Vinbladsdolmere, bagte auberginer, squash og græskar, salater i alle afskygninger, oliven i alle størrelser, chickenwings, hummus, falafel, guacemole.....

Man betaler efter vægt (altså madens) - 10$ pr pund.

 

Vi fylder 2 bakker med aftensmad, som vi tager med hjem til hotellet ude ved lufthavnen.

 

Copyright © All Rights Reserved