2. oktober Memphis

 

2. oktober: Memphis

I formiddag er vi inde for at se SUN-studiet. Her indspillede bla Jonny Cash, Chuck Berry og Elvis deres plader. Vi fik en times foredrag/ rundtur af en helt fantastisk guide.

Musikhistorie er ikke noget vi har gjort så meget i før, men det er faktisk utroligt spændende at høre om og se alt hvad der fører op til den musik vi lytter til i dag.

 

På vejen hjem kører vi ind i et kvarter, hvor der primært bor afroamerikanerne. Her ligger den kirke, hvor Martin Luther King holdt sin sidste tale. Det er ikke muligt at komme ind i kirken, men vi holder der et stykke tid, mens vi snakker om og forestiller os hvordan det var på den tid. Men hvordan er det så nu?

Nu er der selvfølgelig fælles skoler, men hvide og sorte bor stadig i stort omfang i forskellige kvarterer. Mabel fortæller, at hun køber ind i supermarkedet i det "sorte kvarter". Hun synes ikke det er utrygt, men nogen hun kender synes det er utrygt. Vi var med derude for at købe ind og syntes slet ikke det føles utrygt.

Der er mere kriminalitet og flere skyderier blandt afroamerikanerne end blandt hvide i Memphis og det føles utrygt for nogle.

Det svarer vel lidt til at nogle er utrygge ved at komme i Bazar Vest for at købe ind, mens andre ikke er.

 

Frokosten spises på terrassen omme i baghaven. Deres hus er bygget omkring år 1900 og på den tid havde man tjenestefolk. Læg mærke til det lille hvide hus. Det er her tjenestefolkene boede i gamle dage. Tjenestefolkene havde også deres egen indgang og deres egen vej/ gyde der førte til husene. Det er gyden, der ligger for enden af haven og bag tjenestefolkenes huse.

I dag bliver husene brugt som garager eller til opbevaring af haveredskaber.

 

Om eftermiddagen er vi på en dejlig tur langs Mississippifloden. Temperaturen i dag er oppe på 30 grader, så det er godt der er mange træer. Chris fortæller, at der for et par år siden var oversvømmelser og at vandet gik helt op til husene- næsten. De var ude at sejle i kano på floden i denne weekend, så det var en noget bred flod de havde at sejle på.

Aftensmaden får vi på The Flying Fish.

Restauranten har fisk hængende på alle væggene. Det er den slags fisk, der kan synge en sang, mens fisken laver sjove bevægelser.

Alle fiskene på væggene er givet af gæster til ejerne af restauranten. Ejerne har sat et skilt op, hvor der står at de gerne vil adoptere en masse af den slags fisk. Så skal de nok love at passe godt på dem, give dem et godt hjem og give dem godt med mad.

 

Vi bestiller den for området så kendte catfish, som er en ferskvandsfisk der opdrættes i dambrug langs Mississippifloden. En af guidebøgerne oversætter catfish med mulle. Kødet er lyst og smager lidt som rødspætte eller måske rødfisk. Mildt og delikat.

Copyright © All Rights Reserved