14. oktober Houston

 

14. oktober: Houston

Om formiddagen kører vi i Outlet, for at købe cowboybukser. Outlettet ligger næsten lige på vejen. Vi overnattede i Houstons sydvestlige hjørne i nat og skal nu op nordøst for byen for at være tæt på det sted, hvor vi skal aflevere vores camper i morgen tidlig.

 

Det tager et par timer at køre op til Outlettet, da vi (mest Lisbeth) ikke rigtigt orker at køre hele vejen på den 4- sporede motorvej med udfletninger i op til 4 etager, der på kortet ligner spaghetti. Det er den der går hele vejen rundt om Houston. Vi nøjes med de tosporede hovedveje det meste af vejen, hvor man sandelig også skal holde tungen lige i munden selvom vi har fru Nielsen inde i GPS'en.

("Fru Nielsen", som vi døbt vores amerikanske stemme inde i GPS’en, kan desværre kun lægge ruter på motorveje, så det er lidt bøvlet at finde vej, når vi vil køre ad lidt mindre trafikerede veje end motorvejene.)

 

Houston er en by på 4 millioner mennesker, så nu har vi vist også oplevet storby nok for denne gang.

 

Da vi er færdige med at handle ind og har fået frokost tager igen et par timer at komme over til campingpladsen, der kun ligger 15 min kørsel fra det sted vi skal aflevere camperen.

 

Nu har vi også været halvdelen rundt om Houston på en dag og noget trætte i hovederne af al den

 

Vi vasker tøj til, så vi også er rene i Dallas og på vej hjem til Danmark. Nu er det tid til at pakke og få købt ind til aftensmad.

 

Det var intet mad at købe på campingpladsen, så vi måtte ud for at købe ind til aftensmad i nærheden. Det der ligger tættest på, er en lille lokal mexicansk købmand, hvor vi køber ind for 4 dollars. Vi får grøntsager til en lækker salsa og til krydrede råstegte grøntsager. Derudover får vi 6 stærkt krydrede chorizopølser- alt det for bare 28 kr. Prisniveauet på mad afhænger meget af hvilke forretninger man køber ind i. Det her er det billigste sted vi har været i.

Vi er i et Mexicansk kvarter og alt står på spansk. Vi kunne have købt meget mere. Lækre oste, avocadoer dobbelt så store som dem vi køber i Danmark, sorte majstortillas lavet af sorte majs, kaktusblade osv osv men vi skal hjem i morgen, så alt mad skal jo bruges.

Vi må dog have nogle tomatillos, som er en slags grønne tomater. De smager friskt og syrligt og giver både den varme grønsagsret og den kolde salsa et perfekt pift af noget afrundet og friskt, der minder lidt om citrus uden at være lige så snerpede surt/skarpt

 

Gad vide om de kan dyrkes i drivhus i Danmark?

 

Salsa

hakkede springløg

små tern af friske røde tomater og

Tomatillos

Olie, citron

Salt og peber.

 

Lisbeths Mexicansk inspirerede ret.

Olie, rigeligt

Løg (steges klare)

Godt med paprika

Ramsløg

Orange peber

Hakkede friske røde tomater og grønne tomatillos.

Smages til med salt, peber og citronsaft.

 

Stegte rejer med paprika og Cayenne

Olie

Rigeligt med paprika

Ramsløg

Salt, peber og Cayennepeber

Friske eller frosne rejer.

 

Copyright © All Rights Reserved