13. oktober Houston

 

13. oktober: Houston

I dag står der museer i Houston på programmet. Vi tager en taxa ind til centrum, hvor der ligger en masse kunstmuseer, som vi vil besøge - de skulle alle ligge indenfor rimelig gå-afstand fra hinanden - så selvom rygtet siger at man ikke kan rundt i byer som Houson, så er det det, som er planen.

 

Første stop er "Jung Center of Houston" Her er det en enkelt kunstner - Rusty Arena - der udstiller i lobbyen. Nogle meget spændende værker på papir.

Næste stop er "Contemporary Art Museum of Houston. Det åbner først klokken 10, så vi må sidde udenfor og vente 10 minutter. Museet er ikke voldsomt stort - men meget lækre lokaler og også værker af en række spændende kunstnere.

Lige på den anden side af gaden ligger "Museum of Fine Arts Houston" - et kæmpe museum med kunst fra hele verden - mest af ældre dato. De reklamerer med en udsstilling med billeder af Degas - det vil vi gerne se, så selvom museet ikke er på vores liste for i dag, så vælger vi at gå derover.

Museet er lidt forvirrende bygget op - så på vores vej for at finde frem til udstillingen får vi set en masse afrikansk, sydamerikansk og asiatisk kunst - desværre opdager vi at Degas-udstilligen først åbner for publikum om et par dage, så vi må gå igen med uforrettet sag.

 

Næste punkt på programmet er "Houston Center for Contemporary Craft". Det kniber lidt med at finde det, da indgangen ikke er på den gade som fremgår af adressen - men efter at have gået lidt rundt om bygningen, finder vi ind.

 

Centeret omfatter både udstillinger og en række værksteder, hvor kunstnere kan søge om at få lov at arbejde i en periode - Det første værk vi lægger mærke til er en "plantevæg" lavet af stofstrimler - hvor man selv kan få lov at være med - så det er vi selvfølgelig.

Kunstneren, der står bag værket, arbejder i et af værkstederne - og hende får vi også lige en en snak med.

Udstillingen er meget varrieret. I et af rummene er temaet mad - og det omfatter både værker der har mad som motiv og værker, som faktisk er lavet af fødevarer - og som natrligvis forgår i løbet af et stykke tid. Mønsteret på bananerne er tatoveret - og den normale proces, hvor bananerne bliver brune får naturligvis mønsteret til at fosvinde gradvist.

Nu er det ved at være tid til frokost, og vi har ikke lige set nogen restauranter - men damen i receptionen fortæller, at der ligger rigtig mange gode lige henne ad den gade ....og så får vi en forklaring som vi måske næsten forstår.

Vi prøver at følge anvisningerne - og finder et godt lille sted, hvor Lisbeth får en salat med kylling og Jes får 3 Sliders (små burgere) med forskelligt indhold.

Efter frokost er der endnu et museum på listen - Diverse Works - et sted med mere utraditionel kunst. Det bliver en længere gåtur, fordi restauranten faktisk var et stykke i den forkerte retning. Da vi kommer frem, er det også lidt svært at finde, men det lykkes. Det ligger inde i en bygning, som egentlig er et teater - og det er ikke skiltet så man kan se det udefra.

 

Det er en blanding af videokunst, og fortællinger - og så er der et rum, der snyder sanserne - når man står i den ene side, virker man lille - og når man står i den anden side, virker man stor.

Nu har vi lyst til at slappe af - så planen er at tage tilbage mod stedet, hvor vi blev sat af i morges - der ligger en park, som måske kan danne baggrund for lidt afslapning.

Ude på gaden ser vi en bil, som tydeligt viser at vi er i Texas, staten med det langhornede kvæg.

Parken er kæmpestor. Der er blandt andet en stor japansk have - og i parken er der også masser af dyr og fugle. Vi morer os med at gå lidt rundt og tage billeder af de mange dyr og fugle.

Ved aftensmadstid går vi tilbage til det kvarter, hvor vi spiste frokost. På vej fra frokostrestauranten havde vi set en del flere restauranter som så spændende ud.

På vejen kommer vi forbi et sted, hvor der virkelig er pyntet op til Halloween

Vi går helt tilfældigt ind et sted, der hedder Pax Americana - og er vist lige tidligt nok på den. De virker ihvertfald ikke helt klar til at få gæster endnu - så vi bliver bænket i baren, mens vi venter på at de bliver klar.

 

Og det var helt sikkert værd at vente på - det er den bedste restaurant, vi har været på længe.

Copyright © All Rights Reserved