11. oktober Johnson Bayou til Galveston

 

11. oktober: Johnoson Bayou til Galveston

Campingfatter fortæller at der kun er 1 1/2 times kørsel til Galvesten, og at den hyggeligste tur er ud ad Odden der ender ved færgelejet High Island. Her kan man tage en gratis færge (20 minutter) over til Galveston.

Der er en ekstremt høj luftfugtighed og allerede vildt varmt - 29 grader. Vi får en fornemmelse af det Chris og Mabel oplever om sommeren. Fuldstændigt ulideligt og en desperat følelse af ikke kunne komme af med varmen. Vi er fuldstændigt gennemblødte, så snart vi går ud. Det minder lidt om at være i dampbad.

 

Ikke så snart er vi kørt ud fra pladsen, før vi ser 3 campingpladser mere, så det er her arbejderne i olieindustrien bor i campere. Godt vi fik en plads.

 

Det er begyndt at regne og blæse. Omskift i vejret. Der er et fantastisk lys. Vi kommer gennem et stort område med det ene olieraffinaderi efter det andet og her lugter af et oliefyr, der er er gået ild i. Ikke at vi nogensinde har oplevet det, men det lugter af olie og noget brændt. Ikke godt.

Vi kan også se masser af rørledninger der ligger oven på jorden klar til transportere olien videre. Der arbejdes som om oliekilderne er uudtømmelige. Gad vide hvor meget olie der er tilbage?

Senere ser vi små oliepumper, der står ganske tæt. Nogle står stille - andre pumper stille og roligt. Som taget ud af en film fra gamle dage.

Vel vidende at vi snart kommer til en stor by vælger vi ret tidligt at købe ind til aftensmad. Vi skal ikke risikere at løbe tør for mad.

Udvalget af mad her i Texas har ændret sig. Her er udvalget af mexicansk mad meget større og selvfølgelig ligger der friske kaktusblade og friske tortillas i mange varianter.

 

Vi har prøvet de friske kaktusblade, så vi vælger rejer fanget ude fra Golfen og en masse friske grøntsager.

 

Udenfor forretningen møder vi en fyr, der gerne vil have os med på en tur på havet for at se lyserøde delfiner. Vi ser en video fra hans facebookside- og sørme om ikke delfinerne er lyserøde. Vi takker pænt nej og kører videre. Vejret er ikke for godt til sejlads og det er nok vi skal sejle 20 min over til Galveston i det her vejr. Vinden er jævn til frisk.

Jeg kommer også lige til at smugkikke og ser at der er mange steder, der står Trump på hans facebookside. Texas er en Trump- tilhængerstat.

 

Turen ud af tangen er helt fantastisk. Husene står på pæle og havet viser sig fra sin lidt mere barske side med hvide bølgetoppe.

 

Vi tager Port Bolivar Færgen over til Galveston Island. En hyggelig tur på 20 min og så er den ganske gratis.

På turistinformationen får vi anbefalet en autocamper-plads lige ned til havet. Vi er lidt i tvivl om vi tør bo helt nede ved havet, når nu det blæser og de lover 50 % risiko for Thunderstorms (tordenbyger) i dag. Bliver det uvejr og blæser det op?

Herovre er der ikke ret mange huse der er bygget på pæle. Det er en gammel by, men de nye huse bygge sådan. Der var en kæmpe orkan i 2008.

 

Er her mange myg, spørger vi, da vi ser en brochure om at myggene kan bære nilfeber og denquefeber. Campingfatter fortæller at her sjældent er myg, da de blæses væk herfra og ind i landet pga blæsten fra havet. I Houston er der mange. Her er oftest pålandsvind men ved vinde fra nord er her myg.

Man skal bruge en myggespray, der indeholder DDT (en værre gift) og det har vi. Sådan en spray fås kun herovre og ikke i Danmark. Mærket hedder Off, hvis der er andre der lige står og leder efter den effektive myggespray, når de er ude.

Vi går en dejlig tur langs havet og får dyppet tæerne i Golfen. Vandet er varmt som i et badekar. Vi ser en kite-surfer, der ser ud til at have det vildt sjovt og her store hvide toppe på bølgerne. Det blæser en hel del og varmen ude fra havet føles som en varm føntørrer. Vi har hele dagen kunnet se de mørke skyer ude i horisonten længere inde i landet. Men her regner det ikke i dag. (Senere hører vi fra Marie, at det har regnet meget længere nordpå i Houston)

 

Der bliver også tid til en tur i pool og boblebad med den mest skønne udsigt ud over Den Mexicanske Golf i baggrunden.

Vinden er på 7- 10 sekundmeter som er jævn til frisk vind. Flagene står lige ud i luften og bladene på palmerne rasler. Der er langt op til orkan, så vi kan roligt gå i seng, selvom vi synes det er blæst lidt op. Det er nemt at sætte sig ind i hvordan de kraftige orkaner kan hærge byer og kyster hernede. Vi får en lille mini-smag på hvordan de varme vinde fra havet danner orkanerne.

 

(En lille bonusinformation: 32 meter pr sekund er orkan og 29-32 er stærk storm)

Copyright © All Rights Reserved