0430 0501 The Hamptons

The Hamptons

30. april - 1. maj 2015

Vi er inviteret ud til Anna Lises kærestes sommerhus i East Hampton, som ligger helt ude i den østlige ende af Long Island. Vi skal mødes hjemme hos hende i Brooklyn kl 11 - så der er lige tid til at hente Lisbeths 3D-printede ting på vejen.

 

Deres lejlighed på Brooklyn ligger med en fantastisk udsigt over havet og broen fra Brooklyn til Staten Island. Den lille ø man kan se til venstre under broen, er den ø hvor emigranterne til USA blev interneret hvis de var syge.

Fra den anden ende af lejligheden er der udsigt ind over Manhattan.

 

The Hamptons er 3 små byer (North Hampton, Bridge Hampton og East Hampton, som ligger helt ude i den østlige ende af Long Island. Det tager ca. 3 timer at køre derud fra Brooklyn, hvis trafikken ikke er for slem.

 

Første stop på vejen er et andet sommerhus, som ligger i North Hampton. Alle Lises kæreste ejer de 2 sommerhuse sammen med en kollega, og begge bruges primært til udlejning.

Senere spiser vi sen frokost i North Hampton. Både North og East Hampton er hyggelige byer med hvidmalede huse, der har taglagte træstykker monteret på facaderne. Som stilen i New England. Byerne er fra omkring 1640 - og altså nogle af de tidligste bebyggede steder i staten New York.

 

Her en stille dag sidst i april er stemningen er lidt som på Skagen udenfor sæsonen. Anna Lise fortæller at om sommeren er der ikke til at komme frem for turister og man skal bestille bord lang tid i forvejen.

Vi kan da også lige fortælle at området er for dem med penge. For at komme med lidt namedropping. Det er her Spielberg har sommerhus og Poul McCartney mødte sin kone på en restaurant vi kører forbi.

Sommerhuset ligger tæt på en lille privat lufthavn, hvor de rige med egen helikopter eller fly lander og letter. Vi hører et lande ved midnatstid. Så er de nyankomne klar til en skøn weekend i The Hamptons.

 

Vejret er fint og hynderne i haven findes frem.

Om aftenen er vi inviteret til Baltane komsammen i et Atalier hos en kunstner Anna Lises kender. Baltane er en gammel keltisk fest for at fejre forårets komme.

 

Næste dag har vi en hyggerlig formiddag i sommerhuset. Lige over middag tager vi toget tilbage til Manhattan - turen til Penn Station tager ca. 3 timer.

Copyright © All Rights Reserved