0426 High Line, CP og MAD

High Line, Central Park og Museum of Art and Design

26. april 2015

Planen er at se på gallerier om formiddagen - og så gå i Central Park og se på folkelivet om eftermiddagen. Vejen til galleri-områet mellem 10. og 11. går med subway'en til W 14th Street, hvorfra vi går vestpå til vi rammer Chelsea Market. Det er et fantastisk indkøbscenter, som er bygget i en gammel fabrik. Man kan se at arkitekterne har ladet det rå look skinne igennem. Vi får købt lidt krydderier til gaver.

Da vi når til galleriområdet er de alle lukket - undtaget et enkelt, hvor der ser ud til at skulle være fernisering, men der er vi jo ikke inviteret.

Det er da dumt at holde lukket på en søndag. Det er her folk har tid til at gå på gallerier og se på kunst.

 

Nå, lukket er der ihvertfald, så vi må gå igen. Så tænker vi, at vi også hellere må holde fri og så tager vi i Central Park ligesom alle New Yorkerne.

Sæbleboblemanden får en masse til at prøve om man kan lave kæmpe bobler. Det går rigtigt godt for de fleste. Boblerne holder nu ikke så længe for de små børn løber ind og ødelægger dem med et kæmpe grin. En del af legen.

 

Inden vi forlader parken er det lige tid til at flyve med papirsflyvere. Vi var til bryllup fornylig og lovede at sende en mini-­‐ luftballon op fra Central Park for " Good luck" men det er forbudt så tæt på brændbart materiale/ træerne. Det hjertefyldte fly flyver fantastisk godt og så er det sjovt. Central Park er et godt sted for de voksne at finde deres barnlige og legende side.

På Columbus Circle ligger MAD, som er Museum of Art and Design. Her vil vi bruge resten af dagen. Vi er dog mest motiveret for et langt hvil efter at have gået hele

dagen, så vi beslutter os for at spise tidlig aftensmad oppe i "Albert", som er restauranten på 6 etage. Vi får et vinduesbord og nyder udsigten ud over parken og ned på Colombus Circle. Sjovt hvordan bladhanget virker helt tæt set her oppefra, men nede i parken er bladene kun lige sprunget og man kan se masser af himlen hvis man

ser op.

Tæt på ligger The Highline, som er et rekreativt område lagt på en tidligere togbane. Den var under opførelse sidst vi var her, så vi kunne ikke gå så lang på den. Nu er den blevet færdig og vandreruten oppe i luften i 3. Sals højde mellem højhusene er nu 2,3 km lang.

 

I Central Park bliver slappet af, leget og spillet bold. Familie og venner er samlet til fødselsdags-komsammen og der er masser af optrædende med mange forskellige aktiviteter.

Der er underholdning af gadeteater-­‐ trupper og pludselig bliver Jes hevet ind som (næsten) frivillig. Så nu får han sin debut som næsten Broadway skuespiller.

På eagerne under restauranten er der forskellige udstillinger. En handler om manequindukker fra forskellige tider og forskellige lande. Sjovt st se hvordan kvindeidealet skifter. Feks har den fra Cuba meget runde hofter.

 

Vi ser også hvordan den berømte manequin-skaber Ralph Pucci laver dukkerne. Han modellerer dem først i ler. Herefter laves støbeformene. Til sidst støbes manequindukkens dele og de sættes sammen til den færdige manequin.

På en anden etage er der en soloudstilling med malerier af Richard Estes. De er som flere kunstnere vi har set ultra-realistiske. Hans motiver er fra forskellige steder i New York.

I det arbejdende værksted er der en kunstner, som viser hvordan hun bruger ringe fra øl og sodavandsdåser i sin kunst, og i den permanente samlig af smykker udstiller de smykker i mamnge utraditionelle materialer - bl.a. dette halssmykke lavet af 1-øres kinesere. Når man har den på, er der nok rygning forbudt.

 

Copyright © All Rights Reserved