0424 Museum Mile og Central Park

Museum Mile og Central Park

24. april 2015

Det stykke af 5th Avenue der går fra sydenden af Central Park og nordpå kaldes The Museum Mile, fordi her ligger et stort antal museer - bl.a. Metropolitan Museum of Art og Guggenheim - men også en hel del mindre kendte.

 

Vi kommer ud på 5th Avenue lidt nord for Guggenheim-museet og får øje på et museum, der ser lidt spændende ud - Cooper Hewitt Design Museum. Det må vi ind og se.

 

Ved indgangen bliver vi udstyret med hver sin store pasticblyant. Den har indbygget noget elektronik, så vi kan tegne med den på skærme og downloade billeder, så vi kan henet dem på vores egen computer, når vi kommer hjem. Supersmart.

 

I det hele taget har museet meget fokus på interaktivitet og publikumsinvolvering.

Vi får bl.a. mulighed for at designe bygninger, møbler og tapet - og vupti kan resultatet ses på en skærm - eller i tapetets tilfælde (naturligvis) på væggene.

Besøget på museet slutter med en lille frokost i cafeen.

 

Derefter kigger vi lige indenfor på Guggenheim - men deres udstillng ser ikke så spændende ud, så den springer vi over. Næste stop er Metropolitan Museum of Art. et museum er så kæmpestort, at man snildt kunne få flere dage til at gå her - men vi har været her et par gang før, så vi koncentrerer os om særudstillingerne - specielt om afrikansk kunst og om prærieindianerne - og vi kommer også lie et mut igennem den ægyptiske afdeling.

 

Nu er det slut med museer for i dag. Vi nyder turen sydover gennem Central park. Buske og træer står i blomst og folk hygger sig i parken. Vi tager et lille hvil ved The Conservatory Water - en lille sø, hvor folk sejler med modelbåde.

Ved sydenden af Central Park får vi øje på en masse tromler med snor på - vi snakker om hvad det mon er - om der er nogen der sælger snor, eller hvad.

Det viser sig at være et kunstværk - hvor kunstneren har kortlagt alle de mulige ruter gennem Central Park ved at kombinere veje og stier...og så målt længden af hver enkelt rute og viklet denne længde i tov op på en tromle.

Copyright © All Rights Reserved