0423 Garrment District og New Museum

Garment District og New Museum

23. april 2015

Formiddagens tur går til garmant District. Området for beklædning. Her ligger forretningerne side om side med stof, lynlåse, knapper. Her kan man få klippet stof, printet og maskinbrodderet på stof fra dag til dag. Hold da op der er meget stof. De største forretninger kan man næsten blive væk i. For enden af alle rullerne på det næste billede, kan man næsten ikke se Lisbeth nede for enden af gangen.

Der ligger en designskole her i nærheden og man kan se de studerende gå rundt mellem rullerne og samle farveprøver.

 

Prøverne er små firkanter af stof, som sidder fast på stofrullen. Der er et stort skilt ved indgangen, hvor der står, at studerende højest må tage 20 prøver pr dag.

 

I Danmark ses mænd sjældent i stofforretningerne men her er der lige så mange mænd som kvinder.

 

En anden forretning har ruller med bånd og lynlåse fra gulv til loft.

 

Der er også en forretning kun med knapper, hvor knapperne ligger i skotøjsæske-lignende hvide papæsken, der er stablet fra gulv til loft.

 

Hvis man skal have en pris på en knap, tager ekspedienten bag disken kassen ned, åbner låget, ser prisen og fortæller den.

 

Jeg købte 4 knapper til 1 doller (7 kr) pr stk. Jeg får et sjovt Flash back. Som at være tilbage i slikforretningen da jeg var barn. Den var nabo til mormor og morfar og her købte vi slik stykvis fra dåser der stod stablet på hylder bag disken. " Jeg vil gerne have en af de blå, to af de røde..... hvor meget bliver det?"

 

Vi boede her i området sidste gang, men lige i denne gade har vi ikke været før. For andre nysgerrige er det 38. Gade mellem 7. avenue (Fashion Avenue) og 8. avenue.

 

Mens Lisbeth går i stof- og knap-butikker, drikker Jes kaffe på en cafe og er på nettet.

 

 

Eftermiddagens tur går til New Museum, som er et museum for moderne kunst fra hele verdenen. Museet blev grundlagt i 1977 og er et af de få muser i verden, som fokuserer udelukkende på samtidskunst - det betyder bl.a. at alle værker, som museet køber, skal sælges igen senest 10 år senere - på den måde vil samlingen altid være aktuel.

Museets nuværende bygning blev åbnet i 2007 og ligger på 235 Bowery - i et område, der før i tiden var præget af kriminalitet og fattigdom. Arkitekternes tanker med bygningen var at åbne op til området hvor fortovet fortsætter lige ind ind i forhallen. Dørene til kontorer og kosterum står åbne/ er uden døre så man kan se rod og andre sjove ting.

 

Vi har læst at der er en rundvisning kl. 15 - så den hopper vi med på.

 

Rundviseren vælger et antal af værkerne på den igangværende temaudstilling "Surround Audience" som handler om hvorledes moderne teknologi hele tiden giver os mere og mere kontakt med flere mennesker - men måske også gør os mere ensomme.

Vi oplever også et værk, hvor vi får Virtual Reality-briller på. Det er godt nok mærkeligt, at gå rundt i et tomt rum og opleve en masse, der kun er der virtualt. På billedet er det ikke til at se, at Jes går inde i en skov med hvide træer og store spindelvæv. Det er sort nat så både himmel og skovbunden er sort. Når man går rundt ændrer landskabet sig og man skal passe på ikke at få grene og spindelvæv i hovedet. Lidt som en 3Dfilm, hvor tingene kommer ud i hovedet af en.

 

Et andet værk er et 3-tal og et E lavet af fiberbeton, der står i et lille akvarie. Her gror der koraller.

 

Efter museumsbesøget er der tid til en lille vandretur i området - vi fortsætter sydpå ad Bowery indtil vi når ned til Canal Street - her drejer vi mod vest og er snart på kanten af Chinatown.

Her er er masser af små butikker med mærkelige fødevarer, smykker, elektronik og souvenirs.

 

Et stykke henne ad Canal Street drejer vi igen nordpå ad Mulberry Street - og pludselig er vi i hjertet af Little Italy - eller rettere hvad der er tilbage af Little Italy - det meste af området er overtaget af Chinatown, som har bredt sig meget.

 

Mulberry Street er dog stadig fydt med italienske restauranter.

 

På vejen hjem stikker vi lige indenfor i Wholefoods og får suppleret spisekammeret op.

Copyright © All Rights Reserved