0421 BIG og Columbia

West 57 og fernisering på Columbia

21. april 2015

Vi vågner som sædvanlig helt urimelig tidligt - klokken 4 - selvom vi var vågne længe i går, så er vores indre ure jo stadig mest på dansk tid.

 

Da vi er stået op er det tid at tænke på morgenmad - vi går på nettet og finder ud af at der ligger et Wholefoods supermarked (det er bare vores favoritsupermarked - med nogle helt fantastiske butikker) lige i nærheden - og at de åbner allerede klokken 8.

Klokken er næste halv otte - så vi benytter lejligheden til at gå en lille tur i området - og kommer bl.a. forbi et spændende museum (The New Museum) - som vi helt sikkert skal besøge mens vi er her.

 

Klokken 8 står vi klar til at komme ind i supermarkedet og får købt ind både til morgenmad og frokost.

 

Formiddagen går med lidt praktiske ting - bl.a. køber vi busbilletter til morgendagens shoppingtur til Outletcenteret i Woodbury Common.

 

Vi er inviteret til fernisering på Columbia Universitet gennem Annelise. Det er først kl. 19, men vi vil gerne være sikre på at være der i god tid, så vi kan finde det rigtige sted. Derfor tager vi allerede afsted mod nordbyen ved 3-tiden. Vi beslutter at der er så god tid, at vi kan nå at smutte forbi West 57 - som er et meget særpræget lejlighedskompleks, som den danske arkitekt Bjarke Ingels, og hans tegnestue har tegnet og er ved at bygge her på Manhattan.

 

Det ligger på vestsiden af Manhattan med udsigt over Hudson River.

 

 

Det ser rigtig godt ud. Her kunne vi godt bo.

 

Inden vi når helt op til Columbia University, får vi aftensmad på en ligge fortovsrestaurant - dejligt at sidde ude og spise i solskinsvejret.

 

Det er meget spændende at opleve Columbia University. En lille by i byen. Da vi er her i god tid, er der mulighed for at opleve hele atmosfæren. De studerende nyder det gode vejr. Der bliver spillet bold på plænerne eller læst liggende på græsset eller på de mange bænke.

 

 

Annalise fortæller, at Colombia University er en del af "Ivy League", som består af de 7 mest anerkendte universiteter i USA. Det var også et af de universiteter, der spillede en fremtrædende rolle i ungdomsoprøret, hvor man bl.a. besatte hele universitetet og låste rektor og lærerne inde.

 

Annalises veninde Suzanne Broughel er en af 18 kunstnere på udstillingen, der har racediskrimination som tema. Udstillingen bliver vist på afdelingen for kunst, historie og arkæologi, hvor der er et stort galleri. En meget spændende udstilling.

 

I morgen står det på indkøbstur til Woodbury Commen - det skriver vi ikke om, så æste dag er først d. 23. april.

Copyright © All Rights Reserved