Nusa Lembongan
1. november

Nusa Lembongan er en lille ø 1/2 times sejlads med speedbåd fra Sanur, hvor vi bor.

Her er kan man opleve det mere oprindelige Bali og bade på nogle fine strande. Vi skal med en 20 personers speedbåd som lægger til på stranden mellem badegæsterne i Sanur.

 

Vi lægger vores sko i en kasse og så vader vi ud i vandet for at komme op i båden.

 

 

Det er allerede små offergaver på de tre påhængsmotorer, på styrepinden og i vinduet ved førerpladsen, så vi kan trygt begive os ud på det Indiske ocean.

 

 

 

På vej ud af havnen kommer vi tæt forbi nogle lokale, der står og fisker.

 

 

Det går godt nok stærkt, men der er ikke så meget vind, så turen er fin.

 

På øen bliver vi modtaget af den lokale befolkning, der vil udleje cykler og motorcykler til os. Der er også små boder, hvor man kan købe bådture, snorkelture mm. Vi går lidt rundt for at danne os et overblik. Ude i vandet kan vi se de lokale komme ind med tang. Da der er stor forskel på ebbe og flod, er her en masse tang, som befolkningen på øen høster og sælger. Det eksporteres bl.a. til Japan.

 

    

 

Vi vil gerne til Mushrom Beach. Den ligger 20 min kørsel på knallert eller bil. Der er få biler her på øen, men vi finder en der har en bil/ taxa, som vil køre os. Vi kører op i bjergene og op til en landsby hvorfra der er en hel fantastisk udsigt. Så går turen ned til havet igen (se den røde streg på kortet).

 

 

Vejene er ikke for gode (de er meget hullede men dog asfaltveje). Vi bliver enige om at det nok var meget godt vi ikke lejede knallerter. Bilen har et førerhus og et lad med sæder langs begge sider. Her kommer et par billeder taget på vejen.

 

   

 

Stranden er lækker og vi slapper af med at læse og se på de mange både og folk der bliver trukket på en lang bananformet gummibåd af en speedbåd.

 

 

    

 

 

Senere bliver vi hentet igen af chaufføren og turen går tilbage igen.

 

På vej ind i byen ser vi den lokale kirkegård. Ved alle gravene er der små paraplyer. 

 

 

Vi formoder at paraplyerne skyldes at de lokale mener, at de døde har brug for skygge i varmen. Det har vi også for er virkeligt varmt. Da vi er tilbage i landsbyen, går vi lidt rundt og kigger på huse og butikker.

Bemærk de fine hjemmetempler - sammen med parabolen på billedet til venstre - og det meget karaktersitiske at der gøres rigtig meget ud af forsiden af husene og af templerne, mens bagsiden (selvom den er fuldt synlig udefra) ofte får lov at stå som upudsede sten.

 

   

 

 

Flaskerne på billedet ovenfor er ikke drikkevarer - men benzin til de mange knallerter der er på øen - det er et fast indslag i billedet her (og også på selve Bali) at benzinudsalg sker fra boder langs vejen, hvor benzinen opbevares i gamle (plastic) vandflasker eller (nok mere trygt) i gamle spiritus-glas-flasker.

 

Ved landsbyens tempel står en række bure med kamphaner - vi tænker på om det mon er til cerimonelle formål eller til (de ulovlige) væddekampe.

 

 

Efter gåturen rundt i byen sætter vi os på stranden i skyggen af et johannesbrødstræ.

 

 

Det bliver dog også for varmt, så vi finder vi en cafe, hvor vi kan få noget køligt at drikke. Heldigvis kommer der i løbet af eftermiddagen en brise (en vind der er varm som en føntørrer, men dog en vind).  

 

Turen går hjem kl 17. Det er godt båden er lidt større, for de de små bølger på vandet gør at båden hugger noget på vejen hjem.