25. november
St John

I dag skal vi udforkse St. John - Der er 3 strande, hvor snorkelig-conditions er "Excellent". Trunk Beach, hvor vi var i går, Leinster Bay, der ligger ved ruinen af en gammel sukkerplantage - Annaberg, som vi også gerne vil se og så Salt Pond Bay, som ligger ovre i den østlige ende af øen.

Vi starter med at køre op til Annaberg, som ligger på norsdiden af øen. Vejene på St. John er meget stejlere end vi har oplevet på St. Croix - det er altså godt at vi har lejet en Jeep.

     

Da vi har parkeret ved Annaberg, kan vi se at der mindst er en halv times gåtur til den gode strand, så vi beslutter os for at springe den over - og gå direkte til ruinen.

Da vi står og nyder udsigten over mod Tortola (Britiske Virgin Islands) kan vi se nogle små bølger ude i vandet. Det underlige er, at stedet med bølger flytter sig...og så dæmrer det. Det er naturligvis en flok delfiner der er på vej østpå. Lisbeth ser også en havskildpadde der lige har snuden oven vande for at trække lidt luft.

Ruinen af Annaberg er imponerende - vindmøllen, oksemøllen, og sukkerkogeriet giver et godt billede af at det har været et meget stort sted. Hvert år i februar holdes her en festival, hvor folk arbejder med de gamle håndværk.

     

Murene er bygget af en blanding af røde danske mursten og lokal klippe/koraller - bl.a. brain-corral, som ligner hjerne lidt i strukturen.

Udover ruinerne er Annaberg også kendt for en spændende flora - her er et lille udpluk-

   

Efter Annaberg kører vi østpå mod Coral Bay - en meget lille by på østsiden af St. Thomas. Vi passerer den ene fantastiske udsigt efter den anden. Ikke mindst udsigten ned mod Corral Bay er enestående.

Vi passerer også en del æsler som går frit omkring - de er dog flinke til at holde sig i vejkanten, så de ikke går i vejen for trafikken. På billedet ses også en flok fritgående geder og et par af de små hvide minitraner, der er en del af her på øerne.

 

Morgenmaden var lidt sparsom, så vi er sultne - derfor finder vi en restaurant - lige i vandkanten - hvor vi kan få en tidlig frokost. Jes får en burger og Lisbeth får en salat med aligatorkød. Det smager rigtig godt - konsistensen er lidt som havtaskekæber og smagen meget neutral. Det nærmeste er nok smagen af svinekød.

  

Ved Cafeen er også en masse spændende blomster.

     

Efter frokost kører vi sydpå mod Salt Pond Bay - udover at her skulle være godt at snorkle, skulle der også være en chance for at se havskildpadder.
Der er ca. 10 minutters gåtur fra parkeringspladsen ned til stranden - og der er en del mennsker - men heldigvis stadig forholdsvis god plads. Det er lige i middagsheden, så vi finder et sted med mulighed for skygge - og Jes trækker hurtigt i snorkleudstyret.
Lige ud for hvor vi ligger, er der ikke så meget rev - til gengæld viser det sig hurtigt at der er havskildpadder - ihvertfald 2. Så skal der bare tages billeder.

     

Der er lidt rev ude i siderne af bugten, så der er også mulighed for at fange billeder af nogle nye typer af fisk.

   

Lisbeth nyder solen og får opøvet endnu mere svømmefærdighed og sikkerhed i havet og får svømmet adskillige 100 meter. Da hun ikke er så sikker en svømmer bestemmer vi os for at købe en svømmevest, for nu skal Lisbeth altså prøve at snorkle. Revene er nemlig derude,  hvor man ikke kan bunde.
Det bliver dog ikke her men ved Trunk Bay, hvor vi var i går. Her er der lifeguard, der sidder og kigger ud over havet fra sit redningstårn.

På vej fra stranden op mod bilen bliver der også tid til at nærstudere naturen en smule - der er igen mange andeledes blomster - og så ser vi en eremitkrebs, som er på vej over stien.

   



Tilbage på Trunk Bay og Lisbeths debut som snorkler inde på det halvdybe vand, hvor hun kan bunde: på med svømmefødder, redningsvest og briller og så skal der snorkles. Et univers åbner sig. Der er klart vand lige omkring een og så bliver det mere og mere blåturkist ud til siderne af synsfeltet. Der er en egen ro og dyb stilhed dernede.
Lisbeth får set sin første fisk - en hvid een med sorte aftegninger på finnerne. Et kick uden lige. Sejr.
Lidt senere endnu en fisk - en meget lille helt sort en. De to slags fisk er der mange af på overgangen til revet. Klokken er desværre ved at være mange, så vi pakker sammen og kører tilbage til pensionatet.

På vej ind mod Cruz Bay bliver der lige tid til et billede af udsigten ned over byen.

I morgen skal vi desværre allerede "hjem" til St. Croix - der har vi så 4 dage mere til at bade og snorkle.

Inden vi finder en restaurant til aftensmaden tager Lisbeth lige en tur langs stranden i Cruz Bay og samler lidt mere sea-glass.

Vi går ind på en restaurant der hedder spyglass - og som ligger i første sals højde med udsigt over bugten. Vi kan nyde udsigten over mod St. Thomas - og efterhånden som mørket falder på, får de mange lys derovre det til at minde lidt om julepynt.

Lisbeth får en hel pandestegt Yellowtail snapper og Jes får Blackened Tuna (tunfisk der er stegt, så den er brun på ydersiden og helt rå i midten).

Til dessert (er det ved at blive en vane?) får vi en dessertagtig drink - "Coconut and Lime" - det er kokosmælk, limejuice, limeskal og rom blendet med isterninger, så konsisensen nærmest bliver smoothie-agtig. Mmmmm.