22. november
Buck Island

I dag går turen til Buck Island, som ligger ca. 1 times sejlads fra Christianssted. Øen og et omkringliggende koralrev er fredet og udlagt som nationalpark - det er en af USA's meget få (delvist) undersøiske nationalparker.

Der er afgang fra Bravo Tours kontor kl. 9 - og vi skal sejle med det samme firma som vi sejlede med til Sunset Cruise forleden. Hovedformålet med turen er at snorkle på revet ude ved Buck Island - men turen indeholder også lidt badning og barbeque på en dejlig bounty-strand.

Inden afgang fra havnen ringer vi til Ruth og Hilmar og fortæller, at der er et webcam på havnen (http://www.gotostcroix.com/live/harborcam.php) - så de lige kan vinke til os inden afgang.

Efter ca. en times sejlads er vi ved turens første mål. Turtle Beach på Buck Island. Stranden er udnævnt til at være en af verdens 10 bedste. Her skal vi øve os i at bruge det udleverede snorkleudstyr - vi har købt masker (med glas med styrke i) og snorkler hjemmefra, så vi skal bare låne svømmefødder.

Efter ½ times øvelser var det tid til at gå ombord i båden igen og sejle ud til revet. Her er anlagt en "svømmesti" under vandet, som man kan følge - der er tavler med de forskellige former for fisk, der typisk kan ses på ruten.    

Lisbeth føler sig ikke helt sikker på sine svømme-evner (der er 3-4 meter dybt), så hun vælger (ligesom en del af de andre deltagere) at solbade ombord mens Jes er ude at snorkle.

       

Jes har Lisbeths digitalkamera med på turen - da vi købte det for 3-4 år siden, var et af ønskerne at det skulle kunne tage billeder under vand. Det har vi godtnok aldrig fået testet - men nu er det så på tide - spændende at se om det (stadig) er tæt.

Efter turen ad den anlagte svømmesti og lidt svømmen rundt har Jes fået taget en del billeder og afleverer kamaraet, så Lisbeth kan checke billederne mens han tager en sidste svømmetur.

BIG MISTAKE!!! Kort efter Jes har afleveret kameraet ser han en 1½ m lang haj. Heldigvis er der en mere der ser hajen, så der er vidner - og lidt senere ser han en gruppe på 20-30 rimelig store blå fisk - også et ønskemotiv...men de billeder vi fik, er nu heller ikke helt dårlige.
Turen var en kæmpeoplevelse, som bare har givet mod på endnu mere af samme slags.

    

 

     

Da alle er ombord igen efter ca 45 minutter sættes kursen tilbage mod St. Croix, hvor vi lægger til ved en anden dejlig strand - for at få en sen frokost i form af en barbeque med pølser, bøffer og Wauu (en lokal fisk).

   

Efter maden er der også lige tid til en kort dukkert inden kursen sættes tilbage mod Christianssted.

Da vi er i havn, er vi godt trætte efter al den friske luft, sol og vand. Så vi beslutter at købe lidt ind i et lokalt supermarked og lave aftensmad på værelset med resten af Lisbeths kød fra aftenen i forvejen.