Mandag d. 29. september 

 

Vi vågner kl. 5 om morgenen og kunne absolut ikke sove mere, men klokken er jo også 11 formiddag dansk tid. Det blev en rolig morgen med karbad, læsning og pakken om i kufferterne, så alt det vi ikke gider slæbe med ud og ind af hoteller/moteller hver dag kommer i poser i bilen. Bl.a. alt vores grej til madlavning. Vi gør os klar til den store shoppingtur og pakker vores turrygsække, med det vi ikke vil efterlade i bilen på P-pladsen. Det som ville være bøvlet at genanskaffe, hvis der kom indbrud i bilen:

Pas, penge, billetter, pocketkamera, dagbog, kort, computer, Lisbeths små glasskulpturer, hun skal bruge til kurset på Corning Museum of Glass, hendes modellerpinde og skitser lavet i flyveren. Ca 1 kg. De resterende 39 kg i bilen.

 

En velfortjent morgenmad kl. 6.30.

Så fyldes der is i det af Lisbeth til turen opfundne køletaske-system. 2 tætte plastbokse fra Ikea fyldes med is, så de kan fungere som køle-elementer.

 

 

Indkøbscenteret ligger meget tæt på. De åbner kl 10, men vi er der lidt før. Det er ellers et meget fint sted. Vi troede det var et kæmpe center i mange etager lidt ligesom Fields. Næ, det var små træhuse, der lå side om side i en lille landsby. Vi havde slet ikke behøvet bekymre os om indbrud i bilen. Alt overordentligt pænt.

Det er heldigt, at vi er der en mandag og ikke en week-end. Der er nemlig ikke så mange mennesker. Der kommer dog flere som dagen gik. Mange kommer med greyhoundbussen fra Times Square i NY (det koster det ca. 100 kr pr vej fra NY).

 

 

Der er over 200 butikker (udover restauranterne) og kun en mindre del (legetøj, børnetøj, parfumerier og køkkenudstyr) kunne sorteres fra med det samme.

De dyreste butikker (Cucci, Dior, Chanel m.fl.) kunne også hurtigt sorteres fra – vi stak dog lige hovedet indenfor og Lisbeth faldt for en Gucci-taske i blomstret blødt stof med læderkanter – den var sørme sat 50% ned – og kostede derfor kun 1.300 $ (ca. 6.500 kr.). Ja, så er den da også betalt! Det køb sprang vi over.

 

På billedet nedenunder kan I se, hvad vi købte – vi fik det hele for 3.800 kr og så er de 500,- kr trukket fra som vi fik med på et kontokort fra hotellet .

Det var mest casual/sportswear vi gik efter – det er overvældende hvor meget, man får for pengene. Lisbeth fik 9 stykker tøj- bla en sort vinterfrakke i Alpacauld fra et designfirma i NY, der kostede 1000,- kr og Jes  fik 8 ting.

Oveni fik vi hver et par Eccosko.

Sweatshirts mm fra : North Face, Tommy Hilfiger, Gap og Timberland.

 

 

 

 

Ved 3-tiden havde vi fået shoppet færdigt og kørte videre nordpå langs Hudsonfloden. Det var nu meget begrænset, hvad vi så til floden, som lå et stykke til højre for vejen. Skoven på begge sider af vejen, var så småt begyndt at falme – men det var næsten mindre end derhjemme – og der er temmelig varmt her, så vi blev lidt bekymrede for, om vi var for tidligt på den til rigtig at opleve løvfaldsfarverne.

 

Der var huse med et par hundrede meters afstand stort set hele vejen – bortset fra de steder, hvor de lå tættere, så det kom til at ligne en by. Husene var en blanding af beboelse, små virksomheder af alle mulige slags, skoler og kirker.

I begyndelsen af turen stod der mange huse tomme med brædder for vinduerne – som vi har set det i fjernsynet – måske på grund af kreditkrisen?

 

Ved 5-tiden besluttede vi os for at finde et sted at overnatte inden det blev mørkt – Lisbeth havde besluttet, at hun gerne ville bo på et motel, hvor bilerne holder lige udenfor værelserne på en lang række (ligesom i Bagdad Cafe).

Og pludselig dukker der et lille motel op, som ligger dejligt lige ned til en lille sø.

 

 

Aftensmaden fik vi på en lille italiensk restaurant et par kilometer fra motellet – og vi var trætte efter al den shopping, så vi gik tidligt i seng.

 

Videre til Woodstock og Catskill Mountains

 

Tilbage til oversigten