Mandag d. 6. oktober

Fra Corning til Saratoga Springs

 

 

 

Efter morgenmaden kører vi lige over for at hente Lisbeths ting fra kurset. De har jo været i ovnen natten over og er nu klar.

 

Herefter tilbage til hotellet og pakke bilen, så vi kan komme af sted. Dagen bliver primært en transportdag – vi gider ikke motorveje, men har valgt en smuk rute via de mindre veje og håber at nå helt til Saratoga Springs.

 

Det første stykke af turen går op mod Ithaca – da vi kørte herop lørdag aften, bemærkede vi et skilt er viste til en overdækket bro – og den vil vi gerne se.

Der blev bygget mange overdækkede broer i 1800-tallet da tømmer var rigeligt og billigt – siderne og taget beskytter broen godt mod vejrliget. Broerne blev også brugt til sociale arrangementer.

 

 

Denne bro er bygget i 1853 og er den ældste stadig fungerende overdækkede bro i staten New York.

 

Broens trræoverdækning er samlet med brug af trænagler - og der er den mest vidunderlige duft af træ derinde.

 

 

Fra Ithaca kører vi østpå. Vi har set på kortet at vi skal igennem en by der hedder Madison – vi snakker om det mon er byen fra filmen ”Broerne i Madison county” (Clint Eastwood og Maryl Streep) – Det ville passe godt med de overdækkede broer.

 

 

På vejen derop ser vi den mest Haloween-pyntede have vi endnu har set – og det siger ikke så lidt. Folk er godt i gang med pyntningen, selvom der stadig er et stykke tid til Haloween.

 

 

Der sælges pumpkins mange steder langs vejene. De er ikke billige – et pænt stort et koster 45 $ (ca. 225 kr).

 

Nu dukker skiltene med hestevogne op igen – så der bor nok amish-people her i området.

 

Ved frokosttid ankommer vi til Madison – så vi vælger at gøre stop ved turistinformationen (en træhytte uden bemanding), hvor vi også spiser vores frokost. Der er ingen information om overdækkede broer….så det er nok alligevel et andet Madison filmen foregår i.

 

Vi er lidt nysgerrige vedr. det med amish people, så vi beslutter at lave en lille detour i området. Vi kører op mod en lille by der hedder Peterborough.

På vej derop kommer vi forbi en gård, hvor der holder en af de typiske sorte hestevogne udenfor.

 

 

Senere ser vi også en gård, hvor konen iklædt lang kjole, forklæde og gammeldags kyse går og hænger vasketøj op og endelig møder vi en ung mand i stumpebukser, hvid skjorte og seler og med det karakteristiske hageskæg. Han er på vej over vejen på et gammelt løbehjul – og vinker da vi kører forbi.

 

Pludselig ser vi et par store rovfugle over vejen – vi stopper og frem med fortografiapparaterne. Da vi er klar, er de naturligvis væk igen. Men lidt efter får vi øje på dem. Fantastisk oplevelse at kunne komme så tæt på.

 

 

 

 

Vi ankommer til Saratoga Springs ved 6-tiden – godt trætte af en lang køredag - og checker ind på et hotel i midtbyen.

Da vi er blevet installeret går vi ud for at få noget at spise – finder en dejlig italiensk restaurant, hvor vi får henholdsvis fisk og rib-eye-steak.

 

Bagefter går vi en tur på hovedgaden og falder ind på en vinbar, hvor vi får et glas vin at falde i søvn på.

 

 

Videre - Saratoga Springs til Green Mountains 

Tilbage til oversigten