.Lørdag og søndag d. 4-5. oktober.

 

 

LISBETH PÅ KURSUS.

Så er det dagen, hvor jeg skal på kursus ovre på Corning. Jeg har brugt morgenen til at skrive omregningstabeller fundet på nettet. Her regner man i Ounces, inches og Farenheit- og da mål, vægt og grader er en stor del af teorien, er det godt lige at have lidt oversættelse.

Jeg ankommer i god tid og falder straks i snak med de andre kursister. På kurset undervises der i hvordan men kan kombinere sølv og glas. Kurset er kun for folk der har både sølv- og glaserfaring. Alle er spændte på indholdet og om vi kan bruge det vi lærer i netop vores udtryk. Vores indgangsvinkel er vidt forskellig. Nogle laver lampwork, andre fuser/slumper andre igen smykker i glas/ sølv og jeg laver skulpturer i pate de verre/støber. Snakken går og vi udveksler erfaringer - det fortsætter dagene igennem, når vi ikke har travlt med at arbejde eller have teori.

 

De andre kursister kommer fra hele USA. Jeg er den eneste fra Europa.

Jeg snakker mest med Sharon, som samler glas i alle regnbuens farver ved stranden og i floderne og bruger de små afrundede glasskår i sine smykker.

 

Snart er vi i gang og dagen flyver af sted. De to lærere er dygtige og nærværende undervisere.

 

Lærerne Ed og Martha (til højre)

 

Lærerne lærer hurtigt vores navne (vi er 9 i alt). I dagens anledning kommer jeg til at hedde Liz, for det er svært at udtale Lisbeth på engelsk.

Og så en lille sjov detalje: Når lærerne tiltaler os direkte siger de vores navn, men når vi stiller spørgsmål og beder dem komme ned til os siger de: ”Yes mam” eller ”Yes sir”. Det giver en pudsig formel stemning at blive tiltalt som frue eller hr i en ellers meget afslappet atmosfære.

 

Ved 16-tiden, hvor kurset er slut kommer Jes over i ” The Studio” og henter mig. Glasovnene er sat i gang med første brænding og kan tømmes i morgen.

Så tager Jes og jeg til Iticha for at møde Jes’ kollegaer - mere om det senere.

 

Søndag flyver også af sted. Dagen veksler som i går mellem praktisk arbejde og teori. Lærerne har en masse erfaring og øser villigt.

 

Ved dagens slutning er endnu en ovn sat over og vi kan hente vores eksperimenter i morgen tidlig.

Det har været et godt kursus. Det bliver spændende at komme hjem og arbejde videre.

 

 

JES:

Jeg bruger primært dagene til afslapning – får læst et par bøger, planlægger ruten, når vi skal videre fra Corning – men tager også lige en lille køretur op til Finger Lakes.

 

Lørdag aften tager vi bilen til Itacha for at mødes med Niels, Mic, Erik og Anders fra YouSee, som er på forretningsrejse til Toronto og New York. De bruger weekenden på biltransport mellem de 2 byer. Der er kun 1 times kørsel fra Corning til Ithaca, hvor de bor i aften.Vi udnytter at vi helt tilfældigt er så tæt på hinanden og kører derop.

Vi får en dejlig middag på en restaurant, der er nabo til deres hotel. Restauranten er et gammel farmhouse. Vi sidder ved et af de to borde i et af værelserne på 1. sal.

 

 Mic får "Indbagt dolk" til forret.

 

 

Videre mod Saratoga Springs

Tilbage til oversigten