Fra Missouri River til Sioux Falls
1. juli

 

Missouri-floden deler South Dakota på mere end en måde. Dels er det her, at tiden skifter fra Mountain-Time til Central time, så urene skal stilles en time frem. Dels ændrer landskabet også karakter fra mest uopdyrket eller græsmærker til intensiv dyrkning med primært majs og hvede.

Ved Missouri-floden er man også næste præcis midtvejs mellem Stillehavet og Atlanterhavet.

Dagen byder på en lang køretur ad temmelig ensformige veje - Eneste større afveksling er et besøg i Mitchell - hvor den helt store attraktion er Corn Palace.En sportsarena som de seneste 100 år pr tradition er udsmykket udvendig med billeder lavet udelukkende af majs i forskellige farver. Tidligere skiftede udsmykningen hver 3-4 år, mne nu er det hvert år der laves ny udsmykning.

Temaet i år er Rodeo.

        

Billederne designes af en udvalgt kunstner og overføres derefter til et sort underlag, hvor felterne mærkes op med hvilken farve der skal bruges (som i malebøger til små børn, hvor numrene angiver en farve). Der bruges kun majs i de farver som naturen giver. Der er ikke tilsat farvestoffer. Majsen dyrkes lige uden for byen hos lokale farmere.

        

Iøvrigt er det ikke kun på Corn Palace der bruges majs - de sælges som julepynt, er afbildet på lygtepæle og gadeskilte....mon ikke majs spiller en større rolle her på egnen?

 

 

                     

I morgen bliver det til en smule sight-seeing i Sioux Falls, som er South dakotas største by inden vi kører sydpå til Viborg...nærmere bestemt Jim og Joes sommerhus ved Swan Lake.