Cody til Sheridan (Medicine Wheel)

22.juni

 

 

 

Vi startede med at køre ind til ”Old Trail Town” – Cody’s parallel til Den Gamle By i Århus. Det er en samling af 25 autentiske huse, fra perioden 1880 til 1901. Alle huse der har haft en betydende rolle i de daværende lokalsamfund.

Bob Edgar startede i så sent som i 1967 samlingen af historiske bygninger og inventar. Bygningerne blev skilt ad og genrejst i udkanten af Cody.

 

 

                      

 

Blandturiositeterne er 3 huse som har tilknytning til ”The Sundance Kid”

 

·          The hole in the Wall Cabin” som er bygget i Buffalo Creek i 1883, og som fungerede som skjulested for Butch Cassidy og The Sundance Kid og deres bande.

·          The Mud Spring Cabin som blev brugt som skjulested for Kid Curry og The Sundance Kid inden deres mislykkede forsøg på røveri mod Red Lodge Bank

·          The Rivers Saloon” fra 1888 som var Butch Cassidy’s yndligssted og her planlagde han sammen med The Sundance Kid og deres bande 2 forskellige røverier.

 

                  

Herudover er der pelsjægerhytter, en skole, en smedje, en købmand og meget andet.

 

Noget af det der vækker til eftertanke er at husene alle er meget små – de fleste har kun et rum, og husene er fra den tid da den gren af Lisbeths familie der udvandrede kom hertil (1890).

 

Dagens hovedmål er ”Medicine Wheel” som ligger i Bighorn Mointains. Den første del af turen gennem Powell og Lowell går let ad gode veje over prærien. Lige inden Lowell kommer vi gennem et område, hvor der udvindes olie.

 

 

Efter Lowell kører vi ind i Big Horn Mountains. Vi skal yderligere 2,3 km højere op for at komme gennem det pas der fører videre.

 

Det er den skrappeste stigning vi endnu har været ude for – 10% på lange strækninger så vi må køre ca. 25 km i timen i andet gear.

 

Det er en flot tur og der er gode autoværn. På en rasteplads kort før vi skal dreje fra mod Medicine Wheel finder vi foden af et hjortedyr …hvor mon resten af dyret er blevet af???

 

Medicine Wheel ligger et stykke inde ad en smal uasfalteret sidevej, som ender ved en parkeringsplads. Her er 2 rangere som hjælper folk til rette og svarer på spørgsmål (de må have langt på arbejde). Fra parkeringspladsen er der en gåtur på 2,5 km til Medicine Wheel.

 

Vi er højt oppe – helt oppe ved trægrænsen, og der ligger stadig sne langs en del af stien.

 

Medicine Wheel er helligt sted for 21 indianske stammer. Oprindelsen er uvis, men anlægget dateres til mellem 1200 og 1700.

Der er mange legender om hvordan stedet er opstået, og forklaringerne på stedet spænder fra at det er et almindeligt helligt sted, over at det er en guide for bygning af tipier og til at det er et observatorium – noget i stil med Stonehenge.

 

 

Stedet bruges stadig af indianere og de forbereder sig i op til et år på pilgrimsrejser hertil. De hænger og lægger genstande på stedet – f.eks. tøjstykker, perler, drømmefangere m.m. og det er et sted der bruges til ”Vision Quests”, ritualer og bøn.

 

                      

 

Det er et kraftfuldt sted og vi bliver her længe for at mærke stedets magi.

 

På vej tilbage mod bilen ser vi et brunt dyr på ½ meters længde og med en kraftig hale  - som bor i en hule nede i dalen. Samtidig hører vi noget der minder om en fuglelyd, men meget kort og kraftigt. Da vi senere snakker med rangerne fortæller de at dyret sikkert har været en ”Marmot” (da den også har et kort kraftigt skrig, som kan minde om en fugl).
Vi spørger også om hjortefoden – og de mente at dyret var blevet spist af en Coyote eller en puma. Pumaer spiser i gennemsnit et hjortedyr om ugen - men er så sky, at de sjældent bliver set, selv af folk der bor i deres jagtområde.

 

 

På turen ned mod Sheridan skifter klipperne farve til den dybrøde vi kender fra det sydlige Utah, og vi ankommer til campingpladsen lige tids nok til at få den sidste ledige plads (den næste kunde kom mens vi stod og checkede ind).