Yellowstone – Geyser country

18. juni

 

Tager af sted ved 9.30-tiden – dagens program, se geysere og også gerne lidt spændende dyr.

 

I går kørte vi bare forbi, men i dag skal vi tilbage og se alle de flotte geysere på den nederste venstre del af det 8-tal, som udgør køreruten i Yellowstone.
På vejen kommer vi forbi et stykke på 500 m, hvor der står orange plastic-kegler i begge sider. Her står også en ranger i hver ende med et skilt ”Don’t stop” – på et andet skilt står noget om ”Bald Eagles” (USA’s nationalfugl – en stor ørn med hvidt hoved). Vi når lige at se, at der var en rede i toppen af et stort træ ved vejen….og også at snuppe et enkelt billede - men det blev desværre ikke så godt.

 

Kort efter er der opløb langs vejen så vi stopper for at se hvad der foregår. Madison River løber langs vejen – og på den anden side af floden er 6 hun (kron)hjorte, der spiser og tygger drøv i vandkanten. Vi er der et stykke tid og nyder både solen og stemningen …og får nogle gode billeder.

 

 

             

 

Kort efter er der opløb igen – flere hjorte …og det skal vi jo også have billeder af. Lidt til venstre var der en vi ikke helt kan se, vi kan bare se en krum ryg

 

              

 

….og pludselig går det op for os at det var en bison.

 

Lidt senere holder der lidt biler i vejsiden igen – så vi stopper. Denne gang er det to store kronhjorte med kæmpe gevirer, som spiser og hviler sig i skoven.

 

              

 

Det er en stor oplevelse at komme så tæt på så store dyr i deres naturlige omgivelser.

 

Første planlagte stop er ved ”Old Faithful” (den kendteste geyser i Yellowstone). Vi kigger indenfor i Visitors Center og en brochure med trails (vandreruter) og at vide, at næste udbrud var 12.28 …hvilket er en time senere, så vi vælger at gå en rundtur til en masse mindre geysere og ”Hotpots” (basiner med kogende vand).

 

               

 

Mange andre sætter sig på bænke og venter den time der var til næste udbrud, mens vi får set en masse andre geysere og hotpots – vidt forskellige af størrelse, form og ikke mindst farve. Alle havde navn som passede til den (form, farve, udbrudsform eller andet – Anemone, Castle o.s.v.

 

              

 

              

 

Vi ser Old faithfull på afstand - og desværre er der en del vind, så vandstråle og damp blander sig lidt med inanden.

 

 

Lige inden vi kommer tilbage til Visitors Center, kom en fløjlssort fugl med skriggule og
-røde striber på vingerne og sætter sig på en gren lige for næsen af os. Fuglen har et meget karakteristisk skrig - næsten som den råbte "Brio" - vi når desværre ikke at tage et billede.

 

Efter Old faithful området stoppervi ved et mindre område "Black Sand Basin" med nogle fantastiske geysere og bassiner.

 

            

 

 

                     

 

På tilbage til bilen ser atter en spændende fugl, helt blå (en lidt ubeskrivelig blanding af koboltblå, lilla og turkis). Her når vi desværre heller ikke at tage et billede.

 

 

På vej hjem kommer vi igen forbi stykket med orange platic-kegler (det med ørnereden). Vi stopper lige udenfor det afspærrede område for at studere det lidt.

Første store oplevelse var at der er noget der rører sig i reden højt oppe i træet – i kikkerten kan vi tydeligt se at det er to unger

 

 

…..vi beslutter os for at vente og se, om en af forældrene vil komme med mad til dem.

 

Pludselig opdager vi at der sidder en kridhvid pelikan på en lille ø i floden på den anden ide af vejen ….den skulle dag også lige fotograferes…og da vi kigger i den retning opdager vi at der sidder noget på på en trætop lidt længere væk.
Frem med kikkerten…….og sikke en overraskelse…..en voksen Bald Eagle……

 

 

 

helt sikkert en af forældrene til ungerne i reden – bare den ville tage sig sammen og komme med lidt mad til de (sikkert) sultne unger.

 

Selvom vi venter over 1 time må vi nøjes med den store oplevelse og de fremragende billeder af ungerne i reden og den voksne hver for sig.