Mod Nord fra Salt Lake City

16. juni

 

Vi stod tidligt op for at komme af sted – vi havde en lang køretur foran os – først til Bear Lake på grænsen mellem Utah og Idaho (hvor vi oprindeligt havde planlagt at overnatte denne nat) og derfra videre ad mindre (og smukke) veje til Jackson, som ligger lige syd for Grand Teton National Park.

 

Pladsen vi havde overnattet på hed Cherry Hill – og vi fandt snart ud af at navnet ikke var helt tilfældigt valgt. Det vrimlede med kirsebærplantager det næste lange stykke vej – vi købte lidt et sted hvor de solgte ved vejen…UHM.

 

 

Lidt længere nordpå kørte vejen langs Great Salt Lake – så vi nåede trods alt at se selve søen. Vi kører videre nordpå og på vej gennem Logan opdager vi at der er byfest – det må vi naturligvis kigge nærmere på.
Hele den centrale park i byen var fyldt med boder primært med kunst og kunsthåndværk – samt også lidt med mad og drikke til de sultne gæster.
Der var mange boder med smykker, glas, maleri, skulptur o.s.v Vi snakkede med en ældre mand, som lavede skulpturer af møtrikker – han havde bl.a. lavet en meget flot kat.


 


Vi var også blevet sultne – og de mange spændende dufte gjorde det ikke bedre. Der var både Hollandsk, Polsk og indiansk inspireret mad (vi valgte det sidste)…og så var der også lidt til den søde tand.

 

           

 

Fra Logan gik turen ad rute 89 mod Bear Lake – en utrolig smuk tur gennem bjergene. Når man kører Motorhome kører man ikke så stærkt, så der samler sig af og til en mindre kø bagved. Her er det god kutyme at trække ind, når der kommer en rasteplads – så de andre kan komme forbi. I sådan en manøvre overså Jes en pæl der stod i vejsiden – med det resultat at der lød et ordentligt brag – og højre sidespejl pludselig var uden glas. Der var heldigvis ikke sket noget med bilen, men spejlet virkede pludselig meget dårligt ;-)

 

 

Bear Lake ligger på grænsen mellem Utah og Idaho – og det første syn vi fik af den var fra en udsigtsplads oppe i bjergene. Det var nogle helt utrolige douche farver – fra næsten hvid til turkis og lilla – og helt æterisk. Billederne lyver ikke!

 

 

                

 

Fra Bear Lake kører vi nordpå gennem Idaho og møder pludselig en række kendte bynavne: Paris (100 indbyggere), Montepellier og Geneve (en skole, en kirke og en børnehave…og det var det). Området lignede også på mange måder Alperne, så man kan godt forstå, hvis franske og Schweiziske indvandrere har slået sig ned her.
Vi gør et kort ophold i Montpellier og studerer bjørne i alle afskygninger.

 

                 

 

 

Herefter krydser vi ind i Wyoming, hvor vi kører gennem en lang frodig dal med mange små byer (få hundrede indbyggere) og en skæg blanding af helt nye flotte huse og små faldefærdige skure. Langs med vejen sælges Jerky (tørret kød) af okse, hjort og bison.

 

                 

 

I Alpine skal vi dreje fra og fortsætte mod Jackson, som er dagens endemål, men pludselig opdager vi at her sandelig også er byfest – eller rettere ”Mountain Days”, hvor der også er boder og konkurrencer – f.eks. bjergmesterskaber i knivkastning.
Vi må naturligvis ind og se hvad der foregår.  Der er boder med perler, indianer-kunsthåndværk (tasker, drømmefangere, raslere), forskellige ting skåret i ben, skind (bl.a. polarræv til 60 $ pr stk, bjørn og bæver), tænder fra bison, bjørnekløer (nej ikke blomsten) og diverse cowboy- og pelsjægerudstyr.

                 


Der er også en indianerfamilie der optræder med shamantromme og både traditionelle og moderne indianske danse. Specielt imponerende er sønnens dans med en masse ringe, som han bruger til at danne figurer af fugle, dyr og meget andet. En kunstart som er i stadig udvikling.

 

 

                 

 

På vej fra Alpine kører vi langs Snake river (der tro mod sit navn snor sig gennem landskabet). Her ser vi en del hold der sejler ned ad den noget urolige flod i gummibåde – riverrafting…..det ser spændende ud.

 

 

Igen i dag får vi problemer med at finde en plads at bo på. Den vi havde udset os har godt nok en ledig plads, men den er for lille til vores Motorhome, så vi må køre lidt længere endnu – og finder heldigvis plads i andet forsøg.

 

Vi køber grillkul – for der hører en lille grill til vores plads, så vi vil grille koteletter.

 

Vi har hørt, at her i Wyoming kan der det ene øjeblik være blikstille og uden vind, og så kan det uden varsel storme, regne og lyne. Vi tænder op i grillen og vejret er strålende. Pludselig mens vi sidder med et glas vin og kullene er ved at være klar lyder en høj rumlen, det blæser kraftigt op så autocamperen gynger og der falder nogle store regndråber (som ærter). Vi får vin, computer og bøger indenfor i tørvejr og tænker, det var så den grillaften.

Fem minutter senere er det hele overstået – og kullene har ikke taget skade…